Lionel Messi on tehnyt Barcelonan paidassa uskomattomat 498 maalia virallisissa otteluissa. 500 maalin rajapyykki häämöttää siis vain kahden maalin päässä. Argentiinalainen rikkoisi rajan varmasti mielellään tulevan viikon huippuotteluissa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Barcelona kohtaa keskiviikkona kotikentällään Juventuksen Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa. Torinolaisten maalia vartioi legendaarinen Gianluigi Buffon, yksi maailman kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista.

Buffon on yksi harvoista torjujista, joiden taakse Messi ei ole vielä onnistunut maalia tekemään, joskin keskinäisiä kohtaamisiakin on vain kaksi. Barcelona ja Juventus kohtasivat ennen viime viikon (Juventuksen 3-0 -voittoon päättynyttä) avausosaa Mestarien liigan loppuottelussa kaksi vuotta sitten, ja Barcan 3-1 -voitosta huolimatta Messi ei tolppien väliin osunut.

Sunnuntaina Barcelona puolestaan vierailee El Clásicon merkeissä Santiago Bernabéulla. Barcalla on kulkenut viime aikoina Real Madridin vieraana verrattain mukavasti, mutta Messi ei ole stadionilla maalinteossa onnistunut sitten kauden 2013-2014.

Messi on tehnyt 498 Barca-maalistaan 400 vasemmalla jalallaan. Ensimmäisen hän viimeisteli Albaceteä vastaan Camp Noulla vapunpäivänä 2005, toisen legendan Ronaldinhon esityöstä.

Näin Messin 498 Barcelona-maalia ovat jakautuneet eri kilpailujen kesken:

La Liga: 341
Mestarien liiga: 94
Copa del Rey: 43
UEFA-Supercup: 3
Espanjan Supercup: 12
Seurajoukkueiden MM-turnaus: 5