Kerroimme eilen, että Real Madrid joutuu lauantain otteluunsa Sporting Gijónia vastaan ilman avainpelaajaansa Gareth Balea. Bale loukkasi pohjettaan keskiviikon ottelussa Bayern Müncheniä vieraana.

Tarkempaa toipumisaikataulua Balen osalta ei ole annettu, mutta madrilaisten valmentaja Zinedine Zidane myöntää olevansa huolissaan. Mitään takeita Balen toipumisesta pelikuntoon El Clásicoon tai toiseen Bayern Münchenin kohtaamiseen ei ole.

– Balen pohjelihaksessa on turvotusta emmekä ota hänen kanssaan mitään riskejä. Meidän täytyy katsoa päivä kerrallaan, kuinka hänen toipumisensa etenee. Katsotaan tiistaina, pystyykö hän pelaamaan, Zidane totesi Gijón-ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Ei auta muu kuin mennä peli kerrallaan. Toivon, että Bale on pian taas ruodussa. Vamma on paikassa, joka on leikattu aiemmin. Olen huolissani, koska en pidä pelaajieni loukkaantumisista, etenkään kauden loppusuoralla. Emme kuitenkaan mahda sille mitään.

Balen poissaollessa vastuuta Madridin hyökkäyspäässä saa muun muassa 21-vuotias Marco Asensio, johon Zidane toteaakin luottavansa täysin.

– Marco on osoittanut olevansa valmis. Pelaapa hän sitten 90, 10 tai yhden minuutin, hän on täysillä mukana. Voin luottaa Marcoon aivan kuten kaikkiin muihinkin.

Real Madrid istuu La Ligan mestaruustaistelussa tukevasti kuskin pukilla, ja Zidanekin nauttii kauden loppuvaiheista täysin rinnoin.

– Seuran DNA ja historia on sellainen, että mitä vaikeampi ottelu, sitä parempi on sitoutumisemme aste. Sen takia olemme iloisia, kun pääsemme pelaamaan ratkaisuotteluita. Nautimme mestaruuksista pelaamisesta.