Real Madrid ja FC Barcelona pelaavat tänä viikonloppuna viimeiset sarjapelinsä ennen El Clásicoa. Real Madrid kohtaa Sporting Gijónin lauantai-iltapäivällä vieraskentällä ja Barcelona myöhemmin samana iltana Real Socieadadin Camp Noulla.

Molemmilla joukkueilla on kaksi pelaajaa, joiden korttitili on yhtä vaille täynnä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos tämän viikonlopun aikana joku heistä ottaisi keltaisen kortin, niin kärsisivät he pelikieltoa El Clásicossa.

Barcelonalta nämä pelaajat ovat Sergi Roberto ja Jordi Alba. Real Madridilta puolestaan Nacho ja Cristiano Ronaldo, jonka kanssa ollaan niin varovaisia, että hänet jätettiin kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle.

Kaikista näistä pelaajista isoin arvo joukkueelleen El Clásicossa on hieman yllättäen vähiten nimekkäällä pelaajalla , eli Nacholla. Raphaël Varanen ja Pepen loukkaantumisten seurauksena Real Madridilla ei ole Nachon lisäksi toppareita jäljellä kuin Sergio Ramos.

Jos Nacholle tulisi ottelusta pelikielto, niin Real Madridin tulisi pelata Barcelonaa vastaan joko Castillasta nostettu juniori avauksessa tai sitten jonkin muun paikan pelaajan, kuten Casemiron tulee pelata keskuspuolustajana.

Barcelonalta puuttuu Real Madrid -kamppailusta ainakin Neymar, joka otti punaisen kortin viime viikolla ja pidensi pelikieltoaan protestoivilla elkeillä tuomion jälkeen.