Eurooppa-liigan puolivälierät käynnistyivät torstai-iltana. Celta voitti kotonaan Balaídosilla Jere Urosen Genkin lopulta luvuin 3-2.

Celta oli ennakkokaavailuissa suursuosikki pariin lähtiessä, mutta Genk ei lähtenyt vain puolustamaan – päinvastoin. Belgialaisryhmä loi ottelun alussa muutaman potentiaalisen maalipaikan ja menikin yllättäen vierasjohtoon kymmenen minuutin jälkeen, kun Jean-Paul Boëtius pääsi puskemaan pallon vapaasti isäntien verkkoon.

Celta kuitenkin tasoitti vain viisi minuuttia myöhemmin Pione Siston komealla osumalla. Norjalaislaituri pääsi sijoittamaan pallon Genk-maalin takakulmaan boksin kulmalta, ja se käynnisti isäntien pelin. Iago Aspas – kukas muukaan – ampui komean maanuoliaisen kahdestakymmenestä metristä vain kaksi minuuttia Siston maalin jälkeen, ja vei vigolaiset johtoon. Vielä ennen puoliaikaa Celtan ruotsalaiskärki John Guidetti laukoi isäntien kolmannen.

Toisen jakson puolivälissä Celta-puolustus sähläsi ja Genkin Thomas Buffel iski vieraille toisen tärkeän vierasmaalin, ja siten jätti parin täysin auki.

Toinen osa pelataan ensi viikolla Belgiassa.