La Ligan 32. kierros potkaistaan käyntiin illalla Baskimaassa, tarkemmin sanottuna Bilbaossa, kun Athletic isännöi Las Palmasia San Mamésilla.

Kyseessä on varsinkin Athleticille tärkeä ottelu, sillä mahdollisen voiton myötä Ernesto Valverden miehistö nousisi esimerkiksi paikalliskilpailija Real Sociedadin ohi eurosijoille. Real Sociedad joutuu nimittäin vierailemaan Camp Noulla, joten Athleticilla on suuri mahdollisuus käytettävissään.

Barcelona pakkovoiton edessä – heräävätkö katalaanit?

Viimeinen viikko on ollut Barcelonalle vain ja ainoastaan tervanjuontia. Viime viikonloppuna Málaga yllätti Barcelonan luvuin 2-0, ja kyseisessä ottelussa punaisen kortin saaneelle Neymarille tuomittiin kolmen ottelun pelikielto. Tiistaina Juventus nöyryytti – ainakin tulostaululla – Barcelonaa luvuin 3-0 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Joku voisi todeta, että paremminkin on mennyt. Miksi? Koska kyseiset tappiot tulivat Barcelonan kannalta äärimmäisen pahaan paikkaan. Málaga-tappio tiesi sitä, että Real Madrid pääsi Atléticon aiheuttamasta pistemenetyksestä huolimatta pistettä pidemmällä karkumatkalle, jonka vuoksi Real Madrid on nyt kolme pistettä Barcelonaa edellä ottelun vähemmän pelanneena. Barcelonan on siten käytännössä voitettava loput sarjaottelunsa – mukaanlukien Bernabéulla pelattava El Clásico ensi viikonloppuna.

Ensiksi vastaan asettuu kuitenkin Kataloniassa Real Sociedad, joka on voittanut viimeksi Camp Noulla vuonna 1991, ja hävinnyt viimeiset 20 ottelua Barcelonan isännöitävänä. Kuulostaa helpolta, mutta se on kuitenkin kaukana siitä. Real Sociedadkin on nimittäin pakkovoiton edessä. Ennakko-odotuksiin nähden loistokauden pelanneen baskijoukkueen viimeinen kuukausi on mennyt täysin penkin alle, ja europaikka uhkaa lipsua pois.

Real Sociedad on voittanut viimeisestä viidestä sarjapelistään vain yhden. Eibar ja Athletic vaanivat kahden pisteen päässä, ja siten kummallakin seuralla on mahdollisuudet ohittaa La Real, jos Eusebio Sacristánin miehistö häviää lauantai-iltana.

Real Sociedad on pelannut tällä kaudella loistavaa jalkapalloa ja on ehdottomasti kykeneväinen luomaan valtavasti haasteita Barcelonalle, joka joutuu pelaamaan ilman Neymaria. Barcelonan pelissä on ollut viime aikoina ongelmakohtia, joihin Eusebio on varmasti kiinnittänyt huomiota. Tosin Barcelona on aina kotikentällään suursuosikki, mutta varmaa on ainakin se, että Real Sociedad pistää tiukasti kampoihin.

Putoamistaistelussa oleva Sporting isännöi Real Madridia

Real Madrid haki keskiviikkoiltana tärkeän voiton Münchenistä, kun Bayern kaatui Mestarien liigan puolivälierissä luvuin 2-1. Real Madridilla oli loistomahdollisuus tappaa ottelupari jo Münchenissä, mutta Bayern-vahti Manuel Neuer piti otteluparin ainakin teoreettisesti auki.

Se on Real Madridin kannalta ikävä asia, koska jos Madrid olisi onnistunut tekemään yhden tai kaksi vierasmaalia enemmän, olisi Zinédine Zidane voinut käyttää rotaatiota huomisen lisäksi myös tiistaina valmistautuessaan El Clásicoon.

Madridilaisia huomenna Gijónissa isännöivä Sporting on täysin erilaisessa tilanteessa kuin tuleva vastustajansa. Sporting taistelee nimittäin sarjapaikastaan, ja tällä hetkellä asturialaisjoukkue on putoamassa sarjasta. Viisi pistettä erottaa Sportingin ja putoamisviivan yläpuolella olevan Leganésin, joka isännöi tällä kierroksella Espanyolia.

Toisaalta Real Madridille Sportingin tilanne on pienoinen riski. Madridilaislehdistön mukaan Zidane käyttää huomattavaa rotaatiota ottelussa, ja samalla Sporting taistelee kynsin ja hampain jokaisesta pisteestä. Tosin rotaatio ei ole Real Madridille mikään maailmanloppu, koska sarjajohtajan rotaatiopelaajien taso on ollut tällä kaudella hämmästyttävän korkea.

Madrid-toppari Nacho on varoituksen päässä korttitilin päättymisestä, joten siten mahdollinen varoitus veisi Espanjan maajoukkuepuolustajalta El Clásicon sivu suun. Nacho ja Sergio Ramos ovat tällä hetkellä ainoat terveet topparit Real Madridissa, jonka vuoksi mahdollinen Nachon pelikielto olisi suuri isku ja menetys Zidanen miehistölle.

Sportingilla on pienoisia loukkaantumishuolia ottelun alla, sillä Douglas ja La Ligan pisimmän pelaajan titteliä hallussaan pitävä Lacina Traoré eivät ole pystyneet osallistumaan joukkueharjoituksiin. Burgui on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Osasunalla edessään valtava haaste – kaatuuko Atlético?

Osasuna oli viime viikon suurin yllättäjä espanjalaisessa jalkapallossa napattuaan kaksi peräkkäistä voittoa. Siinä ei ole mitään kummallista, ellei tiedä Osasunan voittaneen vain kertaalleen koko sarjakaudella ennen viime viikkoa. Voittojen myötä ero putoamisviivaan pieneni kymmeneen pisteeseen.

Kukaan täysijärkinen tuskin uskoo Osasunan todella säilyvän, koska seura joutuu pelaamaan vielä Atléticon lisäksi Sevillaa ja Barcelonaa vastaan. Joukkueessa on kuitenkin joka tapauksessa hyvä henki päällä – viimein. Olihan ennen viime viikon voittoja edellisestä täydestä pistepotista kulunut puolisen vuotta.

Nyt vastaan asettuu kuitenkin Atlético, joka tosin käyttää madridilaislehdistön mukaan rotaatiota huomenna – paljonkin. Atlético voitti Leicesterin keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien avausosassa luvuin 1-0. Vaikkei Atléticolla ollutkaan missään vaiheessa minkäänlaista hätää aneemista Leicesteriä vastaan, niin Diego Simeone on kuitenkin päättänyt lepuuttaa normaalia avauskokoonpanoaan ajatellen ensi viikon toista osaa.

Lucas Hernández, José María Giménez, Thomas, Ángel Correa, Nico Gaitán ja jopa Alessio Cerci ovat todennäköisesti avauksessa. Se kertonee paljon ottelun tärkeydestä Simeonelle, vaikka kyseessä on kuitenkin pakkovoitto, jos Sevilla nappaa omassa ottelussaan voiton.

Atlético priorisoi odotetusti Mestarien liigan sarjapelien edelle, vaikka tosiaan sarjassa on vielä paljon pelissä ajatellen juuri kolmatta sijaa ja sitä, kuinka Sevilla on vain pisteen päässä. Simeone kertoi kuitenkin luottavansa omien tulosvarmuuteen- ja pelaamiseen.

La Ligan 32. kierros

Perjantai 14.04
21.45 Athletic-Las Palmas (Viaplay)

Lauantai 15.04
14.00 Deportivo-Málaga (Viaplay)
17.15 Sporting-Real Madrid (Viaplay)
19.30 Atlético-Osasuna (Viaplay, Viasat Urheilu HD)
21.45 Barcelona-Real Sociedad (Viaplay, Viasat Jalkapallo HD)

Sunnuntai 16.04
13.00 Leganés-Espanyol (Viaplay, Viasat Jalkapallo HD)
17.15 Valencia-Sevilla (Viaplay, Viasat Urheilu HD)
19.30 Real Betis-Eibar (Viaplay, Viasat Urheilu HD)
21.45 Granada-Celta (Viaplay, Viasat Urheilu HD)

Maanantai 17.04
21.45 Alavés-Villarreal (Viaplay, Viasat Urheilu HD)