Athletic nousi europaikoille ohi paikallisvastustajansa Real Sociedadin voitettuaan Las Palmasin San Mamésilla lopulta jopa luvuin 5-1.

Las Palmas oli ottelussa täysi vastaantulija – kuten loppulukemistakin saattaa huomata. Athletic otti ohjat käsiinsä jo ottelun alussa. Seitsemännellä minuutilla Mikel San José pääsi puskemaan vapaasti kulmatilanteessa pelivälineen kanarialaisten verkkoon ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Iker Muniain kasvatti baskien johtoa komealla vapaapotkumaalilla.

Las Palmas kavensi vain hetkeä myöhemmin, kun Pedro Bigas ohitti täydellisellä puskullaan isäntien maalia vartioineen Kepan. Las Palmasin ilo kavennusmaalin suhteen ei kestänyt kauaa – nimittäin vain kuusi minuuttia. Iñaki Williams syötti vapaaksi jääneelle Aritz Adurizille maalin eteen, eikä 36-vuotias konkarikärki erehtynyt paikastaan. 18 minuutissa oltiin siten nähty jo neljä maalia.

Toisella jaksolla Athletic laittoi pelin pakettiin. Muniain laukoi ottelun toisensa boksin ulkopuolelta ja minuuttia myöhemmin – Muniainin tapaan – Aduriz iski kamppailun toisen maalinsa San Josén syötöstä. Las Palmasin peli jätti valtavasti kysymysmerkkejä ja parantamisen varaa, mutta saarelaisseuran vierasvireen huomioon ottaen lopputulos ei ollut mikään suuri yllätys.

Las Palmasin tulosvire on tipahtanut dramaattisesti Quique Setiénin lähtemisilmoituksen jälkeen.