Real Madrid otti ison askeleen kohti Mestarien liigan välieriä, kun joukkue kaatoi eilen illalla Bayern Münchenin vieraissa maalein 2-1.

Ottelun kannalta merkittävä tapahtuma nähtiin vajaan tunnin kohdalla. Avauksessa ollut Gareth Bale vaihdettiin pois, ja Marco Asensio päästettiin irti. Moni kehui päävalmentaja Zinédine Zidanea hyvästä taktisesta muutoksesta, mutta mies itse paljasti, ettei sellaisesta ollut kyse. Vaihto tehtiin pakon edessä.

– Gareth tunsi jotain puoliajalla. En halunnut ottaa riskiä hänen suhteensa, Zidane sanoi lehdistölle.

– Hän kärsii nyt, mutta toivotaan, ettei kyse ole mistään vakavasta. Olen iloinen vaihdosta, koska Marco pelasi hyvin.

Asensio oli huomattavasti paremmin pelin sisällä kuin Bale. Vaikka Asensio pelasi puolet siitä mitä walesilainen, hänelle merkittiin yksi syöttö enemmän (23-22). Asension syöttöjen onnistumisprosenttikin oli selvästi parempi (91,3-77,3). Kaiken lisäksi Asensio loi kolme maalipaikkaa, joista yksi johti maaliin. Balelle ei luotuja maalipaikkoja kirjattu. Lukemiin toki vaikutti se, että Asensio pääsi pelaamaan lähes koko ajan ylivoimalla.

Balen uusi loukkaantuminen ei olisi kovin suuri yllätys. Mies on kärsinyt runsaasti vammoista läpi uransa. Tällä kaudella Balelta on jäänyt useita pelejä väliin ensin lonkka- ja sen jälkeen nilkkavamman vuoksi.