Sevillan päävalmentaja Jorge Sampaoli on tahtomattaan joutunut melkoiseen myrskynsilmään. Mies on yksinkertaisesti ”liian” haluttu tällä hetkellä.

Sampaolin sopimus Sevillan kanssa ulottuu kesään 2018. 57-vuotiasta luotsia on viime aikoina huhuiltu kuitenkin vahvasti Argentiinan maajoukkueen peräsimeen. Huhut saivat lisää pontta, kun Argentiinan päävalmentaja Edgardo Bauza sai potkut aiemmin tällä viikolla.

Argentiinan jalkapalloliiton (AFA) puheenjohtaja Claudio Tapia ehti jo antaa asiasta yllättävän avoimen lausunnon La Terceralle. Tapia sanoi, että Sampaoli on paras ehdokas Bauzan seuraajaksi. Tapia myös sanoi, että hän on aikeissa tavata Sampaolin tulevana viikonloppuna. Sevillassa lausuntoa ei ole katsottu kovin hyvällä.

– Useissa paikallisissa ja kansainvälisissä tiedotusvälineissä on kerrottu, että AFA olisi kiinnostunut palkkaamaan Jorge Sampaolin maajoukkueen päävalmentajaksi. Sampaolilla on sopimus Sevilla FC:n kanssa 30.6.2018 asti, Sevillan tiedotteessa sanottiin.

– AFA:n puheenjohtaja Claudio Tapia on sanonut aikovansa tavata Sevillan valmentajan lähipäivinä. Sevilla FC on lähettänyt varoituksen AFA:lle. Viesti on se, että mikäli tieto pitää paikkansa, Sevillan mielestä sitä ei voi hyväksyä ja se kertoo kunnioituksen puutteesta. Sevilla ei epäröi puolustaa oikeuksiaan.

Sampaolilla on tiettävästi sopimuksessaan 1,5 miljoonan euron ulosostopykälä. AFA:n kannalta se on hieman haasteellista, sillä AFA:n tiedetään olevan rutiköyhä. Lehtitietojen mukaan Lionel Messi on muun muassa maksanut joukkueen turvamiesten palkat omasta pussistaan.

14 pelatun kierroksen jälkeen Argentiina on Etelä-Amerikan MM-karsintalohkossa viidentenä. Se oikeuttaa jatkokarsintapaikkaan, mutta kuudentena oleva Ecuador kärkkyy vain kahden pisteen päässä.