Real Madrid pääsee loistoasemista jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien toiseen osaotteluun, sillä se nujersi Bayernin 2–1 avauspelissä Münchenissä.

Entinen Madrid-luotsi Carlo Ancelotti ei onnistunut löytämään lääkkeitä vierasjoukkueen kaatamiseen. Bayern käväisi johdossa Arturo Vidalin maalilla, mutta Cristiano Ronaldon osumat käänsivät pelin mustapaitojen eduksi.

Ronaldo on nyt tehnyt huikeat 100 maalia Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) alaisissa seurajoukkuekilpailuissa.

Ottelun kulminaatiopisteitä olivat Vidalin epäonnistuminen rangaistuspotkussa 1–0-tilanteessa ja Javi Martinezin punainen kortti 61. minuutilla.

Kamppailussa oli poikkeuksellisen mittavat turvatoimet Dortmundin joukkueen bussiin tiistai-iltana kohdistuneen iskun seurauksena. Jälkimmäinen osaottelu pelataan tiistaina 18. huhtikuuta Real Madridin kotiareenalla Santiago Bernabéulla. Kamppailu alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.

OptaJoe

@OptaJoe
100 - Cristiano Ronaldo has now scored his 100th goal in UEFA club competition. Centurion.

Bayern joutui tällä kertaa pelaamaan ilman maalitykki Robert Lewandowskia, joka oli loukannut olkapäänsä viime viikonlopun Dortmund-ottelussa. Joukkue onnistui luomaan alussa painetta kohti Keylor Navasin vartioimaa maalia, mutta maalintekopaikat olivat kortilla.

Toisessa päässä ensimmäinen vaarallinen tilanne avautui vartin kohdalla, kun Karim Benzema kaadettiin vapaapotkun arvoisesti 24 metrin päässä maalista. Pallon taakse asettui Ronaldo, jonka laukaus leijaili yli maalin.

Vain minuutteja myöhemmin Real Madridin maali oli erittäin lähellä. Toni Kroos keskitti oikealta, ja Benzema pääsi puskemaan maalin edestä. Veräjänvartija Manuel Neuer sai näppejään väliin ennen kuin pallo osui maalikehikkoon.

Bayern sen sijaan hyödynsi oman paikkansa 25. minuutilla. Madridilaiset sortuivat merkkausvirheeseen kulmatilanteessa, ja Vidal puski pallon voimalla verkkoon.

Ensimmäisen jakson lopulla isännillä oli mainio tilaisuus toiseen täysosumaan. Arjen Robben rynnisti vahvasti oikealta ja petasi paikan Vidalille, jonka pusku suuntautui hieman yli maalin. Heti perään Neuer torjui komeasti Ronaldon yrityksen toisessa päässä.

Monessa mukana ollut Vidal ehti hukata vielä rangaistuspotkunkin ennen taukoa. Erotuomari tulkitsi Dani Carvajalin pysäyttäneen Franck Ribéryn kudin kädellään, mutta chileläinen tuhri pallon pilkulta taivaan tuuliin.

Taukovihellys tuli hyvään aikaan Real Madridin kannalta, sillä pelaajat kävivät erittäin kuumana kiistanalaisen rangaistuspotkutuomion jälkeen ja Bayern oli ollut avausjaksolla parempi.

Madridilaiset aloittivat jälkimmäisen 45-minuuttisen sähäkästi. Carvajal antoi loistokeskityksen Ronaldolle, joka taituroi pallon suoraan ilmasta sisään. Se oli upea suoritus Ballon d’Or-palkinnon tämän vuoden alussa pokanneelta pelaajalta.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Carvajal ja Luka Modrić pohjustivat maalintekopaikan Gareth Balelle. Tämä oli täysin vapaana lähietäisyydellä, mutta Neuer teki ison torjunnan. Bale jätti kentän pian sen jälkeen.

Bayern sai lisää jobinpostia tunnin kohdalla, kun Martinez kaatoi Ronaldon varoituksen arvoisesti. Kyseessä oli miehen toinen keltainen kortti, joten kotijoukkue jäi vajaamiehiseksi.

Real Madrid haki aktiivisesti toista osumaa, ja Neueria tarvittiin jälleen, kun takana oli 71 minuuttia. Pallo tuli Benzemalle, joka ei kuitenkaan kyennyt ohittamaan isokokoista maalivahtia. Saman kohtalon koki Ronaldoa muutamaa minuuttia myöhemmin.

Ronaldo iski juhlamaalinsa 77. minuutilla Neuerin jalkojen välistä. Erinomaisen keskityksen lähetti vaihdosta sisään tullut Marco Asensio.

Sergio Ramos jatkoi pallon vielä Bayernin verkkoon erotuomarin antamalla lisäajalla, mutta osuma hylättiin paitsiona.