Málaga järjesti kierroksen suurimman yllätyksen voitettuaan Barcelonan La Rosaledan illassa luvuin 2-0.

Málagan voittomaalin iski Sandro Ramírez, joka siirtyi andalusialaisseuraan kuluvaksi kaudeksi juuri Barcelonasta. Ottelussa nähtiin myös varsinainen tilastokummajainen, sillä Barcelona koki ensimmäisen ulosajon sarjassa tällä kaudella. Nimittäin Neymar sai toisen keltaisen kortin toisen jakson puolivälissä.

Ensimmäisellä jaksolla – kuten käytännössä joka ikinen kerta – Barcelona hallitsi palloa ja yritti etsiä tilaa Málagan tiiviistä puolustuslinjasta. Lopulta Luis Suárez saikin loistopaikan, mutta Carlos Kameni nollasi uruguaylaiskärjen, kuten marraskuunkin kohtaamisessa. Silloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin Kataloniassa, tällä kertaa andalusialaiset pääsivät juhlimaan kotiyleisönsä edessä.

Avausmaali oli komea. Sandro sai pitkän syötön haltuunsa, pääsi läpiajoon ja juoksi puoli kenttää kohti vieraiden maalia ohittaen Marc-André ter Stegenin. Barcelonan pelaajat jäivät viittoilemaan paitsiota, mutta hidastukset todistivat Sandron olleen omalla kenttäpuoliskollaan saadessaan pallon haltuunsa ja Jérémy Mathieu oli Sandroa noin puolitoista metriä alempana.

Toisella jaksolla katalaanit menettivät hermokontrollinsa – etupäässä juuri ulosajettu Neymar. Brasilialaishyökkääjä taklasi rajusti Diego Llorentea ilman minkäänlaista ajatusta palloon koskemisesta. Neymarilla oli valmiiksi kortti alla, joten ulosajo oli oikea tuomio. Se oli kuolemanisku Barcelonalle, joka joutui tappioasemansa myötä nostamaan huomattavasti kolmen pelaajan puolustuslinjaa ylemmäs – se avasi Málagalle järjettömän määrän vastaiskuja.

Lopulta Jony laittoi pelin pakettiin lisäajalla kauniin vastahyökkäyksen päätteeksi. Barcelonalle tappio oli suuri kolaus, sillä katalaaneilla oli mahdollisuus mennä jaettuun sarjakärkeen Real Madridin pelattua tasapelin Madridin derbyssä. Nyt Real Madridin karkumatka kasvoi kolmeen pisteeseen, vaikka seuralla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.