Yksi Espanjan liigan parhaista nuorista puolustajista jo pitkään ollut Aymeric Laporte puhui eilisen Villareal-pelin jälkeen tulevaisuudestaan. Athletic Bilbaon luottotopparina jo kauan toiminut baskipelaaja on ollut useiden suurseurojen ostoslistalla, mutta mies ei ole nykymaailmaan jopa hieman poikkeuksellisesti kiirehtinyt nuoruusajan seurastaan.

22-vuotiaalta Laportelta kysyttiin, onko jotkut seurat olleet yhteydessä häneen ensi kesän siirtoikkunaa koskevissa asioissa.

– Saatte pian tietää. Älkää tehkö tätä tilannetta minulle kiusalliseksi, puolustaja kertoi Cadena SER:lle.

Bilbaon valmentajan Ernesto Valverden tulevaisuudesta seurassa on puhuttanut paljon tämän vuoden aikana. Häntä on huhuttu muun muassa FC Barcelonan seuraavaksi valmentajaksi. Laporte vihjasikin, että valmentajan jatkaminen vaikuttaa myös hänen tilanteeseensa. Nuorukaiselta kysyttiin, jääkö hän seuraan, jos Valverdekin jää.

– Olettaisin näin, mutta koskaan ei voi tietää varmasti. On selvää, että Ernesto on antanut tälle seuralle paljon ja hän on loistava valmentaja. Hän hallitsee pukukopin hienosti. Toivomme hänen jäävän.

Laporte oli lähellä siirtyä viime kesänä Manchester Cityyn, mutta päätyikin lopulta allekirjoittamaan Bilbaon kanssa jatkosopimuksen vuoteen 2020 asti. Sopimus sisältää ulosostopykälän, joka on 65 miljoonaa euroa vuoteen 2018, jonka jälkeen se nousee 70 miljoonaan.