Eibar pelaa myös ensi kaudella Espanjan pääsarjassa. Asia varmistui matemaattisesti eilen. Toissa kaudella ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana pääsarjaan noussut Eibar on yllättänyt tällä kaudella monet.

Parhaillaan kahdeksannella sijalla sarjataulukossa oleva Eibar taistelee jopa tosissaan europaikoista. Nimittäin viimeisellä eurosijoituksella oleva Real Sociedad on vain kaksi pistettä José Luis Mendilibarin baskiryhmää edellä.

Eibar on kasvanut kuin silmissä. Noustuaan pääsarjaan seura keräsi rahaa jalkapalloihmisiltä yli neljä miljoonaa euroa, jotta he pystyivät maksamaan pääsarjalisenssin. Seura olisi jäänyt Segundaan, jos rahaa ei olisi tullut riittävästi keräyksessä. Silloin seura eli kirjaimellisesti kädestä suuhun -mentaliteetilla, mutta nyt asiat ovat muuttuneet huomattavasti.

Eibar on käytännössä ainoa seura La Ligassa, jolla ei ole senttiäkään velkaa mihinkään suuntaan. Järkevästi taloudellisesti käyttäytyvä seura on Espanjassa harvinaisuus, mutta Eibar on tänä päivänä täydellinen malliesimerkki hyvin johdetusta seurasta, josta monien pitäisi ottaa oppia.

Eibarin kaupungissa asuu alle 30 000 ihmistä, ja kotistadion Ipúrua vetää noin kuusi tuhatta silmäparia. Siinä on perspektiiviä monelle.

SD Eibar

@SDEibar
OBJETIVO CONSEGUIDO| otro año más - urte bat gehiago - one more year!!!🍾🍾🍾🍾