Europelipaikoista taistelevat Villareal ja Athletic Bilbao kohtasivat perjantai-illan ainoassa La Ligan ottelussa. Ennen ottelun alkua joukkueet löytyivät sarjasta peräkkäisiltä sijoilta viisi ja kuusi. Eroa toisiinsa vain yksi piste.

Villareal sai otteluun erinomaisen alun. näyttävän pallon liikuttelun jälkeen Athletic Bilbaon puolustaja Yeray Álvarez oli tehdä oman maalin. Pallo kimposi lopulta tolpasta suoraan kotijoukkueen topparille Victor Ruizille, joka laittoi pallon maaliin.

Baskiseura pääsi kuitenkin otteluun heti takaisin mukaan, kun myöskin keskuspuolustajana pelaava Aymeric Laporte pääsi surkean erikoistilannepuolustamisen jälkeen laukomaan pallon maaliin kulmapotkusta.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Athletic Bilbao oli lähellä siirtyä vierasjohtoon, mutta ylärima pelasti Villarealin.

Toisen puoliajan alku oli täysin ”Keltaisen sukellusveneen” näytöstä. Ensin 47 peliminuutilla Cédric Bakambu päätti pitkän juoksunsa varmaan viimeistelyyn vasempaan alanurkkaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin ottelun ensimmäisen maalin tehnyt Ruiz pääsi puskemaan pallon täysin vapaasti ensimmäisen puoliajan lopussa kentälle tulleelle Adrianille, joka puski takatolpalta Villarealin jo 3-1 karkumatkalle.

Tämän jälkeen Bilbao oli lähellä kavennusta, mutta ei päässyt taaskaan ylärimaa lähemmäs.

73 minuuttia oli pelattu, kun maalin ja syöttöpisteen jo ottelussa saanut Ruiz taklasi rumasti Iñaki Williamsia. Tuomari antoi epäröimättä hänelle suoran punaisen kortin ja Bilbao pääsi pelaamaan viimeisen 15 minuuttia yhden pelaajan ylivoimalla.

Ylivoimasta huolimatta lisämaaleja ei enää nähty. Näin ollen Villareal vahvisti asemiaan viidentenä ja antaa lisää painetta neljäntenä olevalle Sevillalle.