Real Madrid jatkaa sarjakärjessä voitettuaan Leganésin Madridin pikkuderbyssä luvuin 4-2. Pääkaupungin esikaupunkialueella pelattu kamppailu näytti menevän jo murskalukemiksi, kun Real Madrid johti ottelua kahdenkymmenen minuutin jälkeen jo 3-0.

Leganés kuitenkin – monien yllätykseksi – heräsi hieman ennen puoliaikaa ja teki kaksi maalia kolmeen minuuttiin. Ottelu oli jälleen auki, mutta lopulta Real Madrid vei täyden pistepotin yksinkertaisesti paremman materiaalinsa avulla. Leganés-vahti Iago Herrerín pelasi yhden uransa parhaista otteluista, vaikka joutuikin antautumaan neljästi.

Herrerín nimittäin pelasti Leganésin useita kertoja ottelun aikana loistotorjuntojensa avuin. Lisäajalla Herrerín pysäytti Lucas Vázquezin läpiajon, mutta se oli vain yksi vahdin komeista torjunnoista.

Madrid meni vartin kohdalla johtoon. Leganés menetti amatöörimäisesti pelivälineen keskikentällä ja Marco Asensio pääsi juoksunsa ansiosta pelaamaan pallon James Rodríguezille, joka odotti tyhjän maalin edessä ja pisti pallon verkkoon. Leganés otti pahasti vastaan avausjakson ensimmäisen puolikkaan aikana. Madridin lähioseura joutui antautumaan uudestaan vain kolme minuuttia myöhemmin – tällä kertaa asialla oli Álvaro Morata. Madridin oma kasvatti puski pallon maaliin kulmasta. Viisi minuuttia myöhemmin Morata puski Jamesin keskityksen maaliin, ja Madrid oli menossa mukavaan voittoon.

Leganés ei kuitenkaan luovuttanut. Diego Rico nousi laidalta ja keskitti maalille, mutta Sergio Ramos pääsi siihen epäonnekseen väliin ja ohjasi pallon suoraan Gabrielin jalkaan ja brasilialaishyökkääjällä oli helppo työ kaventaa ottelu. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Luciano teki Leganésin toisen osuman kulmasta. Kyseinen osuma oli ensimmäinen maali kulmasta, jonka Real Madrid on kuluvalla kaudella päästänyt.

Vauhdikas puoliaika tarjosi useita maaleja, mutta toinen jakso olikin sitten hieman rauhallisempi. Tosin Real Madrid teki välittömästi puoliajan alussa ottelun viimeisen osuman, kun Leganés-kapteeni Martín Mantovani ohjasi pallon kädellä omaan maaliin. Se riitti Madridille, vaikka Zinédine Zidanen miehistö saikin luotua useita maalipaikkoja viimeisen puolen tunnin aikana.

Real Madridille voitto oli arvokas, sillä Barcelona oli jyrännyt muutamaa tuntia aikaisemmin Sevillan Kataloniassa. Viikonloppuna edessä on Madridin derby Bernabéulla.