La Ligan putoamistaistelu on ollut jo pidemmän aikaa tiukka. Leganés on sarjataulukossa viimeisen säilyjän paikalla, mutta Madridin esikaupunkilaisseura sai huokaista eilen helpotuksesta Real Madrid -tappiosta huolimatta.

Nimittäin Málaga voitti Sportingin Gijónissa luvuin 1-0, ja karisti siten putoamisuhkaa kauemmaksi. Sportingille tappio oli kuin saavi jääkylmää vettä niskaan. Asturialaisseura oli nimittäin käytännössä pakkovoiton edessä, koska vastassa oli vain muutamaa pistettä putoamisviivaa ylempänä oleva Málaga.

Sportingin peliesitys jätti kuitenkin valtavasti parantamisen varaa. Seura pelasi nimittäin yhden kauden aneemisimmista otteluistaan, eikä Málagalla ollut sen suurempaa hätää muutamaa isäntien paikkaa lukuunottamatta. Sporting tiesi ennen ottelun alkua Leganésin todennäköisesti kompastuvan Real Madridia vastaan, joten voiton myötä Sporting olisi noussut vain kahden pisteen päähän madridilaisista. Nyt kuitenkin putoaminen näyttää entistäkin todennäköisemmältä, koska seuran loppuohjelma on haastava – seuraavaksi vastaan asettuu juuri Madrid.

Lähtökohtiin nähden karmaisevan kauden pelanneelle Málagalle voitto oli helpottava. Edellisestä voitosta oli kulunut jo puolitoista kuukautta ja kolme kertaa kuluvalla kaudella valmentajaansa vaihtanut Málaga oli tipahtanut jo lähelle putoamisviivaa.

Kierroksen todennäköisesti suurin yllätys nähtiin Vitóriassa, kun Osasuna voitti Alavésin vieraskentällä Alex Berenguerin viimeisen minuutin kauniilla kaukovedolla luvuin 1-0. Voitto oli Osasunalle vasta kauden toinen ja läpi kauden sarjajumbona ollut pamplonalaisseura on vieläkin – täydestä pistepotista huolimatta – kolmentoista pisteen päässä putoamisviivan paremmasta puolesta. Käytännössä Osasuna on jo siten pudonnut, mutta Alavés-voitto varmasti piristi joukkuetta, joka voitti sarjaottelun viimeksi lokakuun puolivälissä.

Alavésille sen sijaan Osasuna-tappio oli paha kolaus europaikkahaaveille, koska seitsemännellä sijalla oleva Real Sociedad on vieläkin yhdeksän pisteen päässä. Atlético voitti Real Sociedadin tiistai-iltana, joten Mauricio Pellegrinon ryhmällä oli loistosauma kaventaa eroa.

Granadalla oli suuri mahdollisuus käsissään, kun andalusialaiset olisivat voineet nousta tasapisteisiin Sportingin kanssa ja saada Leganésia kolme pistettä kiinni, mutta Deportivo piti Lucas Alcarazin luotsaaman Granadan maalittomassa tasapelissä. Tosin tasapelipisteen ansiosta Granada sai Sportingia ja Leganésia pisteellä kiinni, mutta se tuskin tässä vaiheessa herättää sen suurempia juhlanaiheita joukkueen sisällä – voitto oli nimittäin niin lähellä.

Tällä hetkellä Sporting, Granada ja Osasuna miehittävät putoamisviivan alapuolella olevia joukkueita. Jokaisella kolmikosta on edessään lähtökohtaisesti vähintäänkin haastava loppuohjelma. Sportingin edellä oleva Leganés saa sen sijaan hieman hengähtää, koska madridilaiset kohtaavat loppukaudella niin sanotusti vain kaksi kovemman kaliiberin joukkuetta – Villarrealin ja Athleticin.