Zinédine Zidane on käyttänyt rotaatiota aktiivisesti kauden kuluessa, jotta kuormitukset jakautuisivat pelaajille tasaisesti. Tämän seurauksena osa ennakkoon helpommista otteluista on vaikeutunut ja hyvä esimerkki tästä on viime sunnuntain ottelu hyvin pelannutta Deportivo Alavésia vastaan.

Sergio Ramosia, Marceloa, Keylor Navasia ja James Rodriguezia lepuuttanut Real Madrid oli tuossa ottelussa suurissa vaikeuksissa vierasjoukkueen kanssa varsinkin toisella puoliajalla. Vaikka loppulukemat olivat lopussa tulleiden maalien ansiosta selvät, niin vain Alavésin huono viimeistely pelasti Real Madridin pistemenetyksiltä.

Rotaatio on onnistuessaan erinomainen tapa saada joukkueesta enemmän irti tulevissa otteluissa, mutta pahimmillaan siitä voi aiheutua ylimääräisiä pistemenetyksiä.

Real Madrid kohtaa tänään putoamistaistelussa mukana olevan Leganésin heidän reilut 8000 ihmistä vetävällä kotistadionilla. Zidanen kokoonpanossa on selkeästi havaittavissa rotaatiota. Real Madridilta puuttuu pelistä tiedettävästi vain lepuutuksen takia Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ja Toni Kroos.

Leganésin budjetti oli viime kaudella uskomattoman pieni 4,6 miljoonaa euroa. Pääsarjaan nousun myötä tuo summa on nyt 30,2 miljoonaa euroa. Real Madridin lepuutuksessa olevan kolmikon pelkistä siirtosummista tulee siis yhteensä 7-8 kertainen verrattuna Leganésin koko kauden budjettiin.