Atlético otti tärkeän voiton eilisiltana Real Sociedadista ja jätti Sevillan kolmen pisteen päähän sarjataulukossa.

Pääkaupungin puhutuin uutinen oli kuitenkin eräs siirtohuhu, jonka mukaan Real Madrid haluaisi ostaa Atléticon Theo Hernándezin. Laitapuolustaja on parhaillaan lainalla Alavésissa ja on ollut monien silmissä kuluvan kauden suurin yllättäjä. 19-vuotias Atlético-kasvatti pelaa ensimmäistä kauttaan pääsarjassa.

Madridilaislehdistön mukaan Real Madrid ja Theo olisivat jo päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta, mutta Atlético yrittäisi estää kaikilla mahdollisilla tavoilla siirron. Real Madrid olisi valmis maksamaan Theon 24 miljoonan euron ulosostohinnan.

Theo kommentoi siirtohuhua vajaa viikko sitten Antena 3:sen haastattelussa.

– Minä olen Atléticon kannattaja ja kuulun punavalkoiseen perheeseen. Millään muulla ei ole väliä ja haluan jatkaa uraani siellä.

Myös Atlético-toppari Diego Godín ehti kertoa mielipiteensä siirtohuhulle Real Sociedad -ottelun jälkeen.

– Nauroimme pukukopissa nähtyämme sen huhun, koska vielä viime syksynä kukaan ei halunnut häntä ja nyt kaikki haluavat. Theo on pelannut mahtavan kauden Alavésissa ja on siten ansainnut nämä siirtohuhut omilla peliotteillaan. Hän on vielä poika, enkä tietenkään haluaisi Theon siirtyvän Real Madridiin. Kukaan Atléticon kannattaja ei haluaisi sen tapahtuvan, mutta en ole henkilökohtaisesti puhunut Theon kanssa asiasta.

Diego Simeonelta kysyttiin asiaa eilisen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Puhuin Theon kanssa viimeksi parikymmentä päivää sitten. Hän tietää, mitä minä sanoin hänelle ja toisinpäin. Olen hyvin tyytyväinen hänen peliesityksiinsä. Siirtohuhut eivät haittaa minua ollenkaan.

Real Madridia luotsaava Zinédine Zidane kommentoi huhua lyhyesti eilen lehdistön edessä.

– Theo on todella hyvä pelaaja, mutta ei meillä ole mitään käynnissä, Zidane viittasi siirtohuhuihin.

Godínin, Simeonen ja Zidanen kommentit eroavat varsin radikaalisti median kirjoittamista uutisista. El Transistorin mukaan Atlético on suuttunut pahanpäiväisesti Real Madridille, koska seuran mielestä Madrid ja Theo ovat jo allekirjoittaneet sopimuksen.

Toimittajan sana

Theo on pelannut kerrassaan mahtavan kauden Alavésissa ja on ansaitusti siirtohuhujen keskellä, koska se kertoo vain yhdestä asiasta. Siitä, että asiat ovat menneet vähintäänkin hyvin pelikentillä. Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaava laitapuolustaja on monien – allekirjoittaneenkin – papereissa ehdolla jopa parhaaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi tämän kauden La Ligassa.

Theo ja hänen Atléticon edustusmiehistössä pelaava veli Lucas Hernández hylkäsivät viime kesänä Manchester Cityn suuren tarjouksen, jotta voisivat jäädä kehittymään Atléticon organisaatioon. Espanjalaismedian mukaan Simeone halusi aluksi pitää Theon Atléticon mukana läpi kauden, koska Filipe Luísilla ei ole tällä hetkellä luontaista korvaajaa penkillä, mutta lopulta osapuolet päättivät lähettää nuorukaisen lainalle.

GEELONG, AUSTRALIA - JULY 31: Theo Hernandez of Atletico Madrid runs with the ball during the match between Melbourne Victory and Atletico de Madrid at Simonds Stadium on July 31, 2016 in Geelong, Australia. (Photo by Darrian Traynor/Getty Images)
Theo debytoi viime kesän harjoituskaudella Atléticon edustusjoukkueessa. Kuukautta aikaisemmin puolustaja voitti nuorten Copan mestaruuden Atléticon reservijoukkueen voitettua Real Madridin finaalissa. Kuva: Getty Images

Se oli loistava päätös jokaiselle osapuolelle. Niin Theolle kuin Atléticollekin. Jos Theo palaa kesällä Atléticoon, tekee seura käytännössä satavarmasti uuden jatkosopimuksen ja nostaa puolustajan ulosostohintaa huomattavasti. Jos Theo ei palaa Atléticoon ja siirtyisi paikallisvastustajan riveihin, niin se olisi suurelta osin Atléticolle märkä rätti päin kasvoja.

Atléticolla ja Real Madridilla on useiden lähteiden, kuten Antoine Griezmannin ja Radamel Falcaon, mukaan herrasmiessopimus, jonka mukaan kumpikaan ei yrittäisi ostaa toisen pelaajia. Nyt madridilaislehdistön mukaan Real Madrid on kuitenkin valmis rikkomaan kyseisen herrasmiessopimuksen ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Tapahtuuko siirto? Sitä on mahdotonta sanoa, sillä Marcan vanavedessä myös koko espanjalaismedia on alkanut pitämään siirtoa varmana.

Tosin on muistettava myös se, että Atlético ja Real Madrid kohtaavat viikonloppuna Madridin derbyssä Bernabéulla. Madridilaislehdistöllä on ollut Simeonen menestyksekkään aikakauden aikana tapana aloittaa massiiviset siirtohuhut liittyen Atléticon pelaajiin juuri derbyviikolla. Viimeisen viikon aikana Real Madridia puolustaviksi lehdiksi tituuleeratut Marca ja AS ovat vieneet melkein koko Atléticon kokoonpanoa ulos seurasta. Miksi? Syitä voi vain arvailla.

Peliajan pitäisi olla ehdoton ykkösprioriteetti

Theon on saatava tulevallakin kaudella peliaikaa suuren roolin muodossa, kuten tällä kaudella Alavésissa. Oli se sitten Atléticon tai Real Madridin paidassa. Tosin Theo tuskin olisi kummassakaan seurassa lähtökohtaisesti avauksen pelaaja, koska ainakin Atléticossa Filipe Luís pelaa parhaillaan elämänsä parasta jalkapalloa. Real Madridissa Marceloa pidetään täysin itsestäänselvänä avauksen miehenä, joten Theolla olisi pääkaupungin kahdessa joukkueessa aikamoinen työ saada edes näennäinen rooli.

Sen takia mielestäni järkevintä Theolle olisi pysyä Alavésissa vielä tuleva kausi. Joukkue pelaa loistavaa jalkapalloa, on yllättänyt kaikki tällä kaudella ja Mauricio Pellegrino tunnetaan nuorten pelaajien kehittäjänä. Ennen kaikkea Alavésissa Theolla on sellainen rooli, jollaista yksi Euroopan lupaavimmista pelaajista tuskin saisi missään suurseurassa.

Atlético on suunnitellut Theon varalle paljon. Filipe täyttää ensi kaudella 32 vuotta, jonka takia seura on pakotettu miettimään myös tulevaisuutta. Jos Theo jatkaa nähdyn kaltaista kehittymistä, niin Atléticolla olisi käytännössä Filipen pelipaikalle korvaaja yli kymmeneksi vuodeksi. Ranskaa nuorten maajoukkuetasolla edustava nuori puolustaja on sanojensa mukaan unelmoinut pelaavansa veljensä kanssa Atléticossa useita vuosia, mutta toisaalta tuossa iässä valinnat saattavat mennä ennemmin tunteella kuin järjellä.

Real Madrid on Atléticoa suurempi organisaatio ja brändi. Siinä ei ole epäselvyyksiä, eikä pidäkään olla, koska puhummehan ehkä maailman suurimmista seurasta. Atlético ei ole kuitenkaan urheilullisesti perässä senttiäkään, ja tulevaisuuden kannalta Theo saa todennäköisemmin peliaikaa kasvattiseurassaan kuin paikallisvastustajan riveissä.

HOMBURG, GERMANY - NOVEMBER 17: Leandro Putaro of Germany and Theo Hernandez of France during the U19 Four-Nations-Cup , Germany vs France on November 17, 2015 in Homburg, Germany. (Photo by Andreas Schlichter/Bongarts/Getty Images)
Theo edustaa veljensä tavoin Ranskan nuorisomaajoukkuetta, mutta kumpikaan veljeksistä ei ole sulkenut pois ajatusta Espanjan edustamisesta A-maajoukkuetasolla. Kaksikko on syntynyt Marseillessa, mutta viettänyt koko elämänsä Madridissa. Kuva: Getty Images

Theo liittyi Atléticon junioreihin kymmenvuotiaana kaksi vuotta Lucasin jälkeen. Miksi kaksikko on ylipäätään viettänyt elämänsä Madridissa? Se juontuu veljesten isään Jean-François Hernandeziin, joka edusti pelaajaurallaan Atléticoa ja Rayoa. Isä-Hernández on esimerkiksi pelannut Atléticossa samaan aikaan Fernando Torresin kanssa ja sai suhteillaan poikansa seuran junioritoimintaan.

Madridissa muutamat Atléticoa kannattavat tuttuni ovat olleet hieman epäuskoisia liittyen Theo-huhuihin. Joidenkin mielestä kyseessä on median vedätys, kuten aikaisemminkin ennen paikallisotteluita. Jotkut uskovat Theon haluavan nostaa palkkaansa uuden sopimuksen muodossa ja loput tuntuvat todella uskovan Theon haluavan vaihtaa Atléticon Real Madridiin.

Siirto olisi jokaisella osa-alueella merkittävä madridilaisessa jalkapallossa. Atléticon ja Real Madridin välit ovat olleet viime aikoina parhaat vuosikausiin, mutta tämä siirto murskaisi ne täydellisesti. Muutaman espanjalaismedian mukaan Atléticon seurajohto on raivostunut Real Madridille Theo-asiasta. Ennen lauantain derbyä kummatkin seurapresidentit tapaavat lounaan merkeissä – kuten aina pääsarjaotteluissa -, mutta tällä hetkellä asia on eskaloitunut siihen pisteeseen, että Atlético-presidentti Enrique Cerezo saattaa jopa perua lounastapaamisen.

Vuosien saatossa Real Madrid on ollut kiinnostunut useista Atléticon pelaajista, mutta lopulta herrasmiessopimus on laittanut siirrot jäihin. Tunnetuin esimerkki on varmasti Sergio ”El Kun” Agüero, joka oli jo pitkälti Madridin mies, mutta lopulta Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín pyysi Florentino Péreziä kunnioittamaan herrasmiessopimusta ja monien yllätykseksi Pérez päätti kunnioittaa sitä.

Varmaa on kuitenkin se, ettei Metropolitanon yleisö kunnioita Theoa ensi kaudella, jos puolustaja viilettää uuden Atléticon stadionin nurmella Real Madridin paidassa.