La Ligan 30. kierros pyörähtää käyntiin illalla. Kyseessä on kauden kolmas ja toiseksi viimeinen arkikierros. Luvassa on muutama äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu.

Atlético-Real Sociedad – jatkuuko baskien heikko vire?

Atlético isännöi illalla Real Sociedadia Vicente Calderónilla. Ottelussa riittää panosta, sillä Atléticon voittaessa seura pysyisi kolmannella sijalla. Real Sociedad on käytännössä pakkovoiton edessä, jos ennakko-odotuksiin nähden todella hyvän kauden pelannut baskiseura mielii taistella europaikoista. Maaliskuu oli kaksikolle täysin päinvastainen.

Atlético otti Sevillan yhdeksän pisteen etumatkan kiinni ja paineli ohi keskinäisten otteluiden perusteella. Atlético voitti viidestä ottelustaan neljä ja on tällä hetkellä suurin suosikki kolmannelle sijalle. Real Sociedadille maaliskuu oli sen sijaan silkkaa tervan juontia. Neljästä ottelusta tuli vain yksi voitto ja baskit hävisivät derbyn Athleticille ja yllättäen Alavésille Mendizorrotzalla. Leganés onnistui hakemaan vielä tasapelin Anoetalta, jonka vuoksi Eusebio Sacristánin miehistö on vain kahden pisteen päässä seitsemännestä sijasta. Koko kauden upea työ on valumassa kovaa vauhtia hukkaan.

Atlético on siten suuri suosikki Calderónin illassa, mutta Diego Simeone joutuu lähtemään otteluun ilman Kévin Gameiroa ja Nico Gaitánia. Real Sociedadin leirissä loukkaantumisongelmat eivät ole näytelleet suurta roolia viime aikoina, joten Sacristán saa käytännössä parhaan ryhmänsä kasaan.

Real Sociedad on onnistunut voittamaan Atléticon Calderónilla viimeksi yli neljä vuotta sitten, mutta toisaalta kauden ensimmäinen kohtaaminen San Sebastiánissa päättyi baskien voittoon.

Tipahtaako Sevilla Atléticon kyydistä Camp Noulla?

Sevilla on valtavan haasteen edessä. Maaliskuu oli jokaisella osa-alueella täysi farssi, eikä sitä helpota se, että Sevilla onnistui tyrimään yhdeksän pisteen etumatkansa Atléticoon, joka meni sarjataulukossa ohi. Nyt luvassa on vierailu Camp Noulle Barcelonan isännöitäväksi.

Viimeisestä voitosta on yli kuukausi aikaa, eikä Jorge Sampaoli ole onnistunut ratkomaan pelillisiä ongelmia. Huomenna vastaan asettuu Barcelona, joka on loppukauden ajan jatkuvasti pakkovoittojen edessä jahdatessaan Real Madridia. Kummallakaan ei ole minkäänlaista varaa menettää pisteitä, joten luvassa on monella tapaa mielenkiintoinen ottelu.

Barcelona on – kuten tuttuun tapaan kotiotteluissaan – suuri suosikki. Sevillan vireen huomioon ottaessa on haastavaa antaa andalusialaisille sen suurempaa mahdollisuutta yllätykseen. Jalkapallossa tosin asiat voivat muuttua hetkessä päinvastaisiksi, mutta tällä hetkellä Sevilla saa yltää melkoiseen urotekoon, jos meinaa pisteille Kataloniassa päästä.

Barcelona ei voi kuitenkaan lähteä kamppailuun missään nimessä takki auki – eikä sitä teekään. Sevillalla löytyy tulivoimaa, vaikka viime aikoina onkin ollut tavallista hiljaisempaa.

Leganés isännöi Real Madridia pääkaupungin pikkuderbyssä

Leganés elää nuoren pääsarjauransa parasta aikaa. Madridin esikaupunkialueen sympaattinen ryhmä on kerännyt viimeisestä neljästä ottelustaan pisteitä ja se on pepinerojen uusi ennätys. Leganés on viiden pisteen päässä putoamisviivasta ja sarjataulukossa sijoitus on seitsemästoista – tosin joukkue on samoissa pisteissä ylempänä olevien Deportivon ja Málagan kanssa.

Butarque on huomenna jälleen loppuunmyyty, kuten usein kuluvalla kaudella. Tällä kertaa vastaan asettuu suuri ja massiivinen Real Madrid, jolle kyseessä on vain yksi ottelu – lähtökohtaisesti helppo sellainen – muiden joukossa. Intohimoiset Leganés-kannattajat ovat täyttäneet stadionin tällä kaudella jatkuvasti ja viime aikoina madridilaiset ovatkin olleet varsin potentiaalinen kotijoukkue. Leganés on nimittäin hävinnyt viimeksi Butarquella kaksi kuukautta sitten.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Real Madrid Bernabéulla luvuin 3-0. Silloin Madrid oli kaikessa huomattavasti Leganésia parempi, joka vielä totutteli pääsarjatason otteluihin. Tällä kertaa luvassa saattaa olla samanlainen tasoero tulostaululla, koska Leganésilla on varsin massiivisia maalinteko-ongelmia. Viimeisessä viidessä ottelussa maaliverkot ovat heiluneet vain kolmeen otteeseen.

La Ligan 30. kierroksen aikataulut

Tiistai 04.04

20.30 Athletic-Espanyol (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
22.30 Real Betis-Villarreal (Viaplay)
22.30 Atlético-Real Sociedad (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Keskiviikko 05.04

20.30 Barcelona-Sevilla (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
21.30 Alavés-Osasuna (Viaplay)
21.30 Sporting-Málaga (Viaplay)
21.30 Deportivo-Granada (Viaplay)
22.30 Leganés-Real Madrid (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Torstai 06.04

20.30 Eibar-Las Palmas (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
22.30 Valencia-Celta (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)