Real Madrid onnistui kuin onnistuikin voittamaan Alavésin Bernabéun sunnuntaisessa iltapäivässä lopulta luvuin 3-0. Ottelun voittomaalin teki Real Madridin Karim Benzema – tosin kyseistä osumaa edelsi viheltämätön paitsio.

Ottelu kuvasti loistavasti Real Madridin kautta. Alavés epäonnistui jatkuvasti hyvissä maalipaikoissaan ja Madrid teki käytännössä jokaisesta paikastaan maalin.

Zinédine Zidane sai mietittävää heti kamppailun alussa, kun Raphaël Varane joutui jättämään kentän kymmenen minuutin jälkeen loukattuaan jalkaansa.

Avausjaksolla Madrid hallitsi palloa, mutta Alavés iski jatkuvasti vastahyökkäyksien muodossa vastaan. Mauricio Pellegrinon miehistö prässäsi ajoittain korkealta ja onnistui siten häiritsemään osittain isäntien pelinrakentelua.

Madrid teki ottelun avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Benzema oli puolustuslinjaa ylempänä saadessaan pallon, mutta tuomari ei viheltänyt tilanteesta jostain syystä paitsiota. Muutamaa sekuntia myöhemmin pallo olikin jo vieraiden verkossa, kun ranskalaiskärki pääsi laukomaan pelivälineen boksin keskeltä ohi Fernando Pachecon. Alavés-pelaajat kritisoivat välittömästi tuomaritoimintaa, mutta maali hyväksyttiin ja Madrid otti johtoaseman.

Toisella jaksolla pelin kuva muuttui varsin radikaalisti. Alavés hallitsi palloa ja pelitapahtumia, kun taas Madrid asettui syvälle puolustusmuotoonsa. Baskit saivat useita maalipaikkoja Deyversonin johdolla, mutta Alavés ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä kertaakaan. Real Madridin puolustus nukahti muutamaan otteeseen, eikä sekään riittänyt Alavésille. Deyverson pääsi puskemaan kaksi kertaa vapaasti maalin edestä, mutta kummatkin yritykset menivät yli maalin.

Real Madridin peliesitykselle viheltäneet kotikannattajat saivat kuitenkin aihetta juhlaan ottelun loppuhetkillä. Isco nimittäin tappoi pelin laukomalla komeasti pallon ylänurkkaan lähietäisyydeltä, ja samalla lopetti Alavésin tasoitusyritykset. Vielä muutama minuutti ennen loppua Nacho pääsi puskemaan pallon verkkoon maalin edestä, kun Gareth Balen ampuma vapaapotku kimposi ylärimasta topparin eteen.

Real Madrid jatkaa voittonsa myötä sarjakärjessä.