La Liga palaa maajoukkuetauolta tositoimiin illalla Barcelonassa Espanyolin isännöidessä Betisiä. Se tuskin tulee monelle sen suurempana yllätyksenä, koska niin Espanyol kuin Betiskin pelaavat melkein puolet otteluistaan perjantaisin – se on aiheuttanut ymmärrettävästi raivoa kannattajien suunnalla.

Kyseessä ei ole ennakko-odotuksiltaan minkäänlainen huippukierros, sillä tänä viikonloppuna Espanjan pääsarjassa ei oikeastaan nähdä yhtäkään ottelua, jossa olisi suuret panokset. Kärkinelikolla on alustavasti luvassa niin sanotusti helpot iltapuhteet, vaikka kuluvalla kaudella La Liga onkin näyttänyt paremmat puolensa, kun häntäpään joukkueet ovat haastaneet aggressiivisesti kärkiseurat.

Atlético vierailee surkeavireisen Málagan isännöitävänä La Rosaledalla lauantai-iltana. Tällä kaudella jo kolmen valmentajan alaisuudessa ollut Málaga on voittanut vain yhden ottelun tämän vuoden puolella ja perinteikäs andalusialaisseura on tipahtanut sarjataulukossa viidenneksitoista. Atlético on sen sijaan voittanut komeasti viimeiset kolme otteluaan ja viimeksi Sevilla kaatui huippukamppailussa Calderónilla luvuin 3-1.

Aikaisin sunnuntaina Sevilla saa vieraakseen putoamisviivan alapuolella olevan Sportingin, joka tosin yllätti monet ja voitti viime kierroksella kotonaan Granadan. Sevilla ei tosin voi hengähtää yhtään, koska Jorge Sampaolin miehistö on ollut käytännössä koko maaliskuun suorastaan surkeassa vireessä, eikä loukkaantumistilannekaan näytä positiiviselta. Stevan Jovetic ja Gabriel Mercado loukkaantuivat MM-karsintaotteluissa.

Ramón Sánchez Pizjuánin kamppailun jälkeen Real Madrid kohtaa mielenkiintoisen vastustajan – nimittäin Alavésin. Alavés on ehdottomasti yksi kuluvan kauden suurimmista yllättäjistä – ellei jopa se suurin. Copan finaaliin sensaatiomaisesti yltänyt sarjanousija on pelannut loistavaa jalkapalloa Mauricio Pellegrinon alaisuudessa ja sarjasijoituskin on kymmenes. Real Madridilla ei ole varaa pistemenetyksiin ottaen huomioon sen, että Alavés on tällä kaudella voittanut Barcelonan vieraissa, ottanut Atléticolta kaksi tasapeliä ja nollasi kotonaan Sevillan.

Sunnuntain päättää Granadan ja Barcelonan välienselvittely. Jos ennakkomerkit pitävät paikkansa, tulee andalusialaisten illasta varsin pitkä. Sportingin tapaan putoamisviivan alapuolella oleva Granada on näyttänyt nousun merkkejä viimeisten viikkojen aikana, mutta viime kierroksella koettu Sporting-tappio varmasti latisti huomattavasti tunnelmaa. Se oli nimittäin pakkovoiton paikka. Barcelona on ollut viime aikoina vieraskentällä varsin ailahteleva, joten siinä saattaa olla Granadan iskun paikka.

La Ligan 29. kierros

Perjantai 31.3

21.45 Espanyol-Real Betis (Viaplay)

Lauantai 01.04

14.00 Villarreal-Eibar (Viasat, Viaplay)
16.15 Osasuna-Athletic (Viaplay)
19.30 Real Sociedad-Leganés (Viaplay)
21.45 Málaga-Atlético (Viasat, Viaplay)

Sunnuntai 02.04

13.00 Sevilla-Sporting (Viasat, Viaplay)
17.15 Real Madrid-Alavés (Viasat, Viaplay)
19.30 Valencia-Deportivo (Viasat, Viaplay)
21.45 Granada-Barcelona (Viasat, Viaplay)

Maanantai 03.04

21.45 Celta-Las Palmas (Viasat, Viaplay)