Imanol Agirrexte on kohdannut pahimmalla mahdollisimmalla tavalla jalkapallon varjopuolet – nimittäin loukkaantumiset. Baskikärki on ollut sivussa jo 15 kuukautta vaikean nilkkavamman takia.

Agirrexte loukkasi vasemman nilkkansa törmätessään Keylor Navasin kanssa joulukuussa 2015. Hyökkääjä joutui olemaan sivussa tositoimista aluksi kahden kuukauden ajan.

Paluuottelu oli jokaisella aspektilla kummallinen. Málagaa vastaan pelatussa ottelussa puolikuntoinen Agirrexte tuli loppuhetkillä vaihdosta sisään ja onnistui tekemään tärkeän tasoitusosuman. Monet ihmettelivät Real Sociedadin motiiveja Agirrexten peluuttamiselle, mutta seuralla oli käytännössä kaikki muut hyökkääjät loukkaantuneena, joten Agirrexten oli pelattava – oli nilkka tuusan nuuskana tai ei. Ottelun jälkeen Agirrexte palasi harjoittelemaan yksikseen fysioterapeutin kanssa, eikä sen jälkeen ole palannut kentille.

Kärki on joutunut taistelemaan todella vaikean nilkkavamman takia, jonka vuoksi 30-vuotias Real Sociedad -kasvatti on käynyt kaksi leikkausta läpi. Kumpikaan ei tuottanut toivottua lopputulosta ja monet arvelivatkin Agirrexten harkitsevan uransa päättämistä. Viimeisestä ottelusta on kulunut jo 15 kuukautta, joka on jalkapallossa yksinkertaisesti valtavan pitkä aika.

Agirrexte on kuntouttanut nilkkaansa maan parhaiden spesialistien kanssa Real Sociedadin harjoituskeskuksessa jo pidemmän aikaa, ja viimein eilen koko jalkapalloileva maailma sai loistouutisia. Agirrexte on nimittäin palannut harjoituskentille ja on suorittanut täyden harjoitussession.

Kannattajien suosikki oli eilen Copen haastateltavana.

– Tällä hetkellä nilkkani ei ole kipeä. Toivon vain hartaasti, että nilkkani antaa minulle luvan palata nauttimaan jalkapallosta joukkuetoverieni kanssa. Leikkauksien ja kuntoutumisjaksojen välissä – eli toisin sanoen 15 kuukauden aikana – minulla ei ole ollut kertaakaan lomia. Tämä on ehdottomasti vaikeinta aikaa minulle jalkapalloammattilaisena, Agirrexte myönsi.

– En ole koskaan ajatellut lopettavani uraani. Haluan palata sen verran valtavasti pelikentille, että juuri kyseinen halu on pitänyt minut harjoittelemassa päivästä toiseen. Motivaatio on auttanut minua myös mentaalisesti.

– Navas ei ole ottanut minuun minkäänlaista yhteyttä tapahtuneen jälkeen. Olisi hienoa jos hän olisi ottanut, mutta sellaista se on, eikä se haittaa minua. Sen sijaan Real Madrid on kysellyt minulta vointiani.