Gerard Piqué oli – tuttuun tapaan – vauhdissa kommenttiensa kanssa tiistaisen Ranska-ottelun jälkeen.

Toimittajat kysyivät Piquélta mahdollisuutta siihen, että toppari työskentelisi tulevaisuudessa Real Madridille. Miksi ihmeessä he kysyivät sellaista, kun Piqué on myöntänyt olevansa Barcelonan äärikannattaja? Se johtuu Raúl González -kohusta, joka nousi ilmoille muutama päivä sitten, kun Real Madrid -legenda ei sulkenut pois ajatusta Barcelonassa työskentelemisestä.

– En epäile Raúlin madridismoa ollenkaan. Minä en kuitenkaan ikimaailmassa tekisi töitä Real Madridille. Olen sanonut useaan otteeseen, etten pidä Real Madridista seurana, koska heidän arvomaailmansa on päinvastainen omaani verrattuna. Minulla on muutama kaveri Real Madridissa, joiden kanssa esimerkiksi pelaan korttia maajoukkueessa. Ei minulla ole Madridin pelaajista mitään pahaa sanottavaa, eikä minulla ole mitään heitä vastaan, Piqué lisäsi.

– Ainoa asia, miksen pidä Madridista ovat muutamat ihmiset heidän stadioninsa VIP-boksissa, jotka hallinnoivat tätä maata, Piqué viittasi entiseen Espanjan valtion yleiseen syyttäjään Marta Silva de Lapuertaan.

Silva on ollut haastamassa Neymaria ja Lionel Messiä oikeuteen veroasioissa. Silva toimi aikoinaan kuuden vuoden ajan Real Madridin johtokunnassa Florentino Pérezin apulaisena ja on itsekin suuri Madridin kannattaja. Monet epäilevät Pérezin ja Silvan tehneen yhteistyötä – tavoite oli saada Neymarille ja Messille mahdollisimman suuret rangaistukset.

– Siinä ei ole tosin mitään uutta, koska asiat ovat aina menneet sillä tavalla tässä maassa.

Katalaanitoppari tunnetaan varsin kärkkäistä kommenteistaan, ja eri toten siitä, että puolustaja uskaltaa tuoda mielipiteensä julkisuuteen. Se on Espanjassa varsin harvinaista, koska nykyään maassa on niin sanottu jalkapalloliittodiktatuuri, joka rankaisee käytännössä jokaista julkisuudessa asioita kritisoivaa jalkapalloilijaa.

Piqué on kuitenkin osoittanut teoillaan sen, etteivät sakot pysäytä topparin menoa millään tavalla.