Jalkapallomaailmaa on tänään puhututtanut Barcelonan ja Argentiinan supertähden Lionel Messin FIFA:lta saama neljän ottelun pelikielto Argentiinan maaotteluihin. Messiltä jäävät väliin MM-karsintaottelut Boliviaa, Uruguayta, Venezuelaa ja Perua vastaan.

OptaJavier

@OptaJavier
69% - The win percentage of #Argentina in these WC Qualifiers decreases 69% without Lionel Messi. Banned.

Neljän ottelun pelikielto on pisin, jonka Messi on pelaajauransa aikana saanut. Tuomio on poikkeuksellisen rankka, mutta jokseenkin linjanmukainen. Myös Chilen maajoukkuepelaaja Gary Medel on saanut näiden karsintojen aikana pelikiellon tuomarin loukkaantumisesta, kuten Messikin nyt.

Messi kävi viikonloppuna Chileä vastaan pelatun ottelun aikana erittäin lämpimänä. Ensimmäisen kerran hän kovisteli ottelun avustavaa erotuomaria aivan avausjakson loppuhetkillä, kuten videosta näkyy. Mutta vielä ottelun päätösvihellyksen soitua Messi palasi solvaamaan linjamiestä, kunnes poistui päätään pudistellen paikalta. Argentiina voitti pelin 1-0 Messin viimeistelemällä rankkarimaalilla.

Eri lähteiden mukaan Messi solvasi tuomaria sanoilla ”Concha de tu madre”. Loukkaus on Argentiinassa hyvin yleinen, mutta varsin alatyylinen. Solvaus kääntyy suomeksi aika hankalasti, mutta sanottakoon, että siinä viitataan äitiin ja tämän sukuelimiin.

Messin saama tuomio on saanut Twitterissä osakseen niin ymmärrystä kuin epäuskoakin.

– On kamalaa jäädä ilman Messiä nyt… Mutta kun näin, miten hän solvasi tuomaria, pelkäsin pidempääkin pelikieltoa. Video on todella selkeä, eräs Twitterin käyttäjä kirjoittaa.

Andrés Degiorgio

@andresdeg
Una cagada quedarnos sin Messi justo ahora.. Pero cuando vi como puteaba pensé que le iban a dar más fechas, es muy claro el video

Argentiinan jalkapalloliitto aikoo valittaa FIFA:n päätöksestä.