FIFA ilmoitti juuri antaneensa Lionel Messille jopa neljän ottelun pelikiellon. Argentiinan maajoukkuekapteeni haukkui Chile-ottelun jälkeen rajuin sanankääntein linjatuomaria.

Messi menettää siten yhtä vaille jokaisen jäljellä olevan MM-karsintaottelun. Argentiina joutuu pelaamaan Boliviaa, Uruguayta, Venezuelaa ja Perua vastaan ilman johtotähteään.

Messi suuttui pahanpäiväisesti Chile-ottelun tuomaritoiminnalle ja valitti läpi ottelun oikeudenjakajille tuomioista, vaikka ottelun ainoa maali ja samalla Argentiinan voitto-osuma tuli pilkusta, jonka ei olisi pitänyt missään nimessä olla rangaistuspotku.

Argentiinalle pelikielto on valtava kolaus, koska Edgardo Bauzan miehistö on esiintynyt kentällä välttävästi läpi karsintojen. Tällä hetkellä Argentiina on karsintalohkossa kolmannella sijalla, mutta esimerkiksi kuudes sija on vain kahden pisteen päässä. Neljä ensimmäistä menee suoraan ensi vuonna Venäjällä pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Viides etenee jatkokarsintaan.

Argentiinalaismedian mukaan Messin käytökseen saattoi vaikuttaa valtava paine, jonka maajoukkue on saanut kansalta heikkojen peliesityksien jälkeen. Argentiinalaistoimittajat ilmoittivat tänään vaativansa Bauzan eroamista.