Lionel Messi saattaa saada FIFA:lta 2-4 ottelun pelikiellon. Jalkapallon kattojärjestö ilmoittaa päätöksestään muutaman tunnin kuluttua.

Argentiinalaismedioiden, kuten Fox Sport Argentinan ja Olén mukaan Messi haukkui loukkaavasti ja töykeästi Chile-ottelun jälkeen linjatuomaria. Argentiinan maajoukkuekapteeni valitti useaan otteeseen pelin aikana tuomareille heidän päätöksistään, mutta ei saanut kuitenkaan varoitusta huuteluistaan huolimatta, vaikka nykysääntöjen mukaan Messin olisi todennäköisesti pitänyt saada keltainen kortti.

Bolivia isännöi illalla Argentiinaa MM-karsintaottelussa, mutta Messin pelaaminen on vielä epävarmaa. Argentiinan maajoukkue ilmoitti eilisiltana virallisella Twitter-tilillään avauskokoonpanonsa otteluun, johon Messi oli merkitty, mutta se saattaa vielä muuttua suuntaan tai toiseen seuraavien tuntien aikana.

Argentiina on pelannut nimenomaan pelillisesti heikoimmat karsinnat pitkään aikaan ja Messi on toiminut useaan otteeseen – kuten usein myös Barcelonassa – joukkueensa pelastajana. Viime viikolla Chile kaatui Messin rangaistuspotkumaalilla, jonka tosin ei olisi pitänyt olla pilkku, koska Ángel Di María sukelsi tilanteessa.

Jos Messi saa pelikiellon, jäisi todennäköisesti väliin esimerkiksi ennakkoon todella haastava vierasottelu Uruguayssa. Argentiinalla ei ole juurikaan varaa pistemenetyksiin, joten maajoukkueen päävalmentajalla Edgardo Bauzalla riittää paljon mietittävää, jos pelikielto näkee päivänvalonsa.