Andoni Zubizarretaa pidettiin pitkään Espanjan kaikkien aikojen parhaana maalivahtina. Moni saattaa pitää edelleenkin, mutta kenties useimpien mielissä tuo titteli on jo siirtynyt Iker Casillasille. Herrojen asema Espanjan jalkapallohistoriassa on kuitenkin tukeva: Zubizarreta on 126 maaottelullaan Espanjan kaikkien aikojen maaottelutilaston nelonen ja ”San Iker” 167 maaottelullaan saman tilaston kärkimies.

Nyt portugalilaislehdistössä spekuloidaan sillä, että kahden espanjalaislegendan tiet saattavat kohdata. Zubizarreta on palkattu uutta tulemista tekevän ja äkisti rikastuneen Marseillen urheilutoimenjohtajaksi, ja hän haluaisi palkata tuon uuden nousun tukipilariksi Casillasin. Casillasin kaksivuotinen sopimus FC Porton kanssa päättyy tähän kauteen eikä optiovuoden käytöstä ole vielä tehty päätöstä.

Pieni ongelma kuviossa on se, että Casillasin uskotaan haluavan pelata jatkossakin Mestarien liigaa. Portossa noita pelejä on todennäköisesti tarjolla ensi kaudellakin, mutta Marseillelta paikka on karannut jo 18 pisteen päähän.

Toisaalta Marseille tarjoaa lehtitiedon mukaan Casillasille kaksivuotista sopimusta, joten kenties ensi kausi menisi välivuotena – Eurooppa-liigassa menestystä tavoitellen? Ja onhan Casillas kuitenkin jo nyt kaikkien aikojen eniten Mestarien liiga -otteluita pelannut pelaaja.

Lähde: AS