Viime kuukausien jälkeen Gerard Deulofeun ura on saanut pitkästä aikaa uutta tuulta purjeisiin. Evertonissa asiat eivät menneet kummankaan osapuolen toivomalla tavalla ja lopulta viime tammikuusssa mies siirtyi lainasopimuksella AC Milaniin.

Laituri on aina ollut poikkeuksellisen lahjakas pelaaja, mutta hän kokee siitä olleen myös haittaa vuosinaan La Masiassa.

– Vertaukset Lionel Messiin vaikeuttivat kehittymiseeni todella paljon. Se toi ympärilleni liikaa odotuksia kannattajilta. Odotuksia oli siksi liikaa, koska on olemassa vain yksi Messi.

Nyt 23-vuotias Deulofeu toivoo, että lainasopimus Italian pääsarjaan saisi hänen uran jälleen takaisin raiteilleen. On mahdollista, että hän vielä joku päivä palaisi FC Barcelonan paitaan, mutta mies ei ajattele liikaa asioita eteenpäin.

– Unelmani on juuri nyt. Nykyhetki. Tahdon nauttia ajastani Milanin kanssa.

Tehojen tekeminen ei ole laitahyökkääjälle ainoa mittari, jolla onnistumisia tulisi mitata, mutta Deulofeun kohdalla tehottomuudesta huolestuttavaa tekee se, että hän on nuorempana tehnyt niitä paljon.

Valioliigassa mies pelasi yhdessätoista ottelussa tällä kaudella, mutta hän ei onnistunut saamaan yhtään maalia tai maaliin johtanutta syöttöä tililleen.

Lainasiirtonsa jälkeen tehojakin on alkanut tulla. Yhdentoista sarjapelin jälkeen AC Milanin kanssa kasassa on yksi maali ja kolme maaliin johtanutta syöttöä.