Álvaro Odriozola on yksi tämän kalenterivuoden suurimmista yllättäjistä tähän mennessä. Vuoden Real Sociedadin B-joukkueessa kolmannella sarjatasolla aloittanut Odriozola on noussut seuran edustusmiehistöön ottaen välittömästi itselleen avauksen paikan.

21-vuotias baskipuolustaja on saman tien noussut myös kivikovaan Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kahdesti maalinteossakin pääsarjassa onnistunut Odriozola on siten ilmestynyt espanjalaisen jalkapallomaailman tietoisuuteen kuin puskista, eikä Real Sociedad meinaa päästää lupaustaan tulevaisuudessa muualle helposti. Marcan tietojen mukaan useat suuret La Liga -seurat ovat kiinnostuneet Odriozolasta, mutta Real Sociedad haluaa luonnollisesti tehdä pelaajalleen uuden sopimuksen.

Tammikuussa edustusjoukkueessa debytoinut Odriozola on parhaillaan maajoukkueen mukana, mutta lehdistön mukaan Real Sociedad on aloittanut neuvottelut pelaajan agentin kanssa. Nuorten maajoukkueessakin yllättäen avauksen roolin itselleen ottaneen Odriozolan nykyinen sopimus Real Sociedadin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Kyseisessä sopimuksessa on 30 miljoonan euron ulososto-optio, mutta baskiseura haluaa tuplata summan ja korottaa moninkertaisesti Odriozolan tienestejä.

Nykyinen sopimus on niin sanottu juniorisopimus, mutta jos ja kun Odriozola on avauskokoonpanossa ensi viikon Leganés-kamppailussa, pelaa hän silloin kymmenennen pääsarjaottelunsa. Se tarkoittaa automaattisesti edustusmiehistöön lopullisesti nousemista ja on siten vain kosmeettinen muutos sopimuksessa. Tosin Odriozolan palkka nousee siten myöskin automaattisesti, mutta Real Sociedadin tavoite on tehdä joka tapauksessa täysin uudistettu sopimus pelaajalleen.

– Pitää paikkansa, että käytännössä kaksi kuukautta sitten pelasin vielä kolmannella sarjatasolla. Nyt olen avauksen mies edustusmiehistössä ja Espanjan nuorten maajoukkueessa. Pidän kuitenkin jalat maassa, koska tämä on palkinto kaikesta tekemästäni työstä, Odriozola kommentoi.