Ranskan maajoukkueringistä jälleen ulos jäänyt Karim Benzema kertoi ajatuksistaan maajoukkueeseen liittyen.

Benzema ei ole pelannut Ranskan paidassa sen jälkeen, kun hänen ja Mathieu Valbuenan välille syntyi kiristämisskandaali. Osa odotti Real Madridin hyökkääjän palaavan maajoukkueeseen EM-kisojen jälkeen, mutta jälleen pois jääminen sai miehen avautumaan aiheesta.

– Tilanne on minulle erittäin vaikea. Ottelut Ranskan kanssa ovat korkeatasoisia ja maajoukkueessa pelaaminen on ylpeyden aihe. Olen erittäin surullinen, kun en saa kutsua maajoukkueeseen.

Benzeman mielestä Valbuena-tapauksen ei tulisi enää pitää häntä joukkueen ulkopuolella, koska hän on jo kärsinyt aiheesta tarpeeksi.

– Mielestäni tämä on epäreilua ja vaadin selitystä, miksi en ole mukana. Jos syy on Valbuena-tapaus, niin olen jo kärsinyt siitä tarpeeksi ja en ole syyllinen. Herään joka aamu miettiessäni tätä kysymystä.

Benzeman ulosjättämisen seurauksena jotkut ovat jopa leimanneet Ranskan päävalmentajan Didier Deschampsin rasistiksi. Nämä syytöksen johtuvat Benzeman algerialaisista juurista. 29-vuotiaalta hyökkääjältä kysyttiin kesällä Marcan haastattelusta, pitääkö hän Deschampsia rasistina.

– Hän ei ole mielestäni rasisti, mutta hän on antautunut Ranskan rasististen osien paineelle.

Tämä kommentti aiheutti kesäkuussa suurta kohua. Osa tulkitsi kommentin siten, että Benzema syytti Ranskan maajoukkuevalmentajaa rasismista. Tätä lausuntoa on epäilty syyksi, miksi hyökkääjä ei vieläkään ole päässyt takaisin maajoukkueeseen.

– En koskaan sanonut häntä rasistiksi. En myöskään kadu sanomisiani, koska puhuin totta.

Ranska kohtaa lauantaina MM-karsintaottelussa Luxemburgin.