Erinomaista kautta Sevillassa pelaavasta laiturista Vitolo Machínista, eli Vitolosta, on tullut yksi joukkueensa loistavan kauden tärkeimpiä palasia.

27-vuotias pelaaja siirtyi Sevillaan vuonna 2013 ja on sen jälkeen ottanut suuria harppauksia kohti sarjan laituriparhaimmistoa. Tämän kauden otteet ovat avanneet Vitololle mahdollisuuden siirtyä halutessaan vieläkin suurempaan seuraan.

Ainakin Atlético Madridin ja FC Barcelonan huhutaan olevan laiturista kiinnostuneita.

Espanjalaislehti Marca kysyi Vitololta, mitä ajatuksia Barcelonan kiinnostus hänessä herättää.

– Kuka nyt ei haluaisi pelata yhdessä Espanjan suurimmista joukkueista? Se olisi hienoa, mutta heidän joukkueeseen huhutaan aina paljon pelaajia, joten ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan.

Maajoukkuerooli kasvussa

Vitolo debytoi Espanjan maajoukkueessa jo Vicente del Bosquen toimiessa valmentajana. Kuitenkin vasta Julen Lopeteguin otettua valmennusvastuun, on miehen rooli kasvanut selvästi.

– En näe del Bosquessa ja Lopeteguissa paljoa eroja. Uusi valmentaja on tuonut joitain uusia kasvoja nuorentaakseen joukkuetta pelaajilla, jotka ovat unelmoineet maajoukkuepaidassa pelaamisesta.

Viime aikoina laituri on ollut vakionimi Espanjan avauskokoonpanossa, mutta näin ei ole ollut kauaa. Vitolo ei päässyt viime kesän EM-kisajoukkueeseen mukaan, mutta Espanjan selviytyessä vuoden 2018 MM-kisoihin, olisi Vitolon valinta joukkueeseen ilman loukkaantumisia varma.

– Haluaisin pelata MM-kisoissa. On vielä paljon pelejä jäljellä, mutta aina sitä unelmoi pelaavansa noin tärkeässä turnauksessa maajoukkueensa kanssa, Vitolo kertoo.