Barcelonan ja Real Madridin välinen tietynlainen rauhallinen ajanjakso voi olla päättymässä. Lähteiden mukaan Barca nimittäin havittelee pelaajaa Realista.

Arvostetun El Paísin toimittaja Diego Torres – jonka sanotaan olevan hyvin verkostoitunut Real Madridin leiriin – kertoi RAC1-radiokanavan Tu Diràs -ohjelmassa, että Barcelona on jo tehnyt tarjouksen Iscolle. Asiasta uutisoi Mundo Deportivo, joka on jo aiemmin kertonut Barcelonan olevan kiinnostunut Los Blancosin keskikenttäpelaajasta.

Torresin paljastus ei jäänyt yleiselle tasolle, vaan hän tiesi kertoa myös yksityiskohtia tarjouksesta. Barcelona sitoisi Iscon viisivuotiseen sopimukseen ja maksaisi pelaajalle 20 miljoonan euron allekirjoituspalkkion. Mutta tarjoukseen sisältyy ehto. Iscon pitäisi pelata sopimuksensa loppuun Realissa ja siirtyä ilmaiseksi Kataloniaan reilun vuoden kuluttua.

Torresin mukaan Isco on tietoinen Barcelonan tarjouksesta, muttei ole vielä vastannut siihen.

Andrés Iniestan seuraajaksi?

24-vuotias Isco oli joitain vuosia sitten Euroopan lupaavimpia pelaajia. Hän siirtyi 30 miljoonalla eurolla Málagasta Realiin kesällä 2013. Ongelma on vuodesta toiseen ollut se, että Isco on jäänyt nokkimisjärjestyksessä muiden taakse. Hyökkäyksessä Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale ajavat edelle, ja vastaavasti keskikentän kolmikon muodostavat lähtökohtaisesti Toni Kroos, Luka Modric sekä Casemiro.

Isco on pelannut vajaan neljän kauden aikana Realin nutussa yhteensä 179 ottelua. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 30. La Ligan peliaikavertailussa Isco on kuitenkin Realin pelaajista vasta sijalla 13.

Barcelonassa Iscolle todennäköisesti kaavaillaan roolia Andrés Iniestan seuraajana. Iniestan nykyinen sopimus ulottuu kesään 2018, ja vaikka hän jatkaisikin siitä eteenpäin, vastuu on jatkuvasti vähenemään päin.

Barcalle Iscon ilmainen siirto olisi luonnollisesti lottovoiton kaltainen tapahtuma. Ostaminen Realista ei todennäköisesti edes tulisi kysymykseen kahdesta syystä. Ensinnäkin Real ei ole kovin halukas myymään yhtään pelaajaa veriviholliselleen. Toiseksi, espanjalaislähteiden mukaan Barcassa ja Realissa pelaajien sopimuksiin lisätään niin sanottu anti-pykälä. Sen myötä muut seurat voisivat ostaa esimerkiksi Iscon tiettyyn hintaan, ja Barcalle hinta olisi moninkertainen.

Näillä näkymin pallo on nyt Iscolla. Varmaa lienee se, että jos Isco siirtyy – vaikka sitten sopimuskautensa jälkeen – Barcelonaan, Espanjan mahtiseurojen välit kiristyvät. Viimeksi pelaaja on siirtynyt näiden kahden seuran välillä vuonna 2007, jolloin Javier Saviola vaihtoi Katalonian Madridiin. Sekin tapahtui sopimuksen päättymisen jälkeen.