Osasuna pelaa jokaisella osa-alueella kammottavaa kautta. Pääsarjaan palannut pamplonalaisseura on kerännyt vain 11 pistettä kuluvalla sarjakaudella, kun kymmenen kierrosta on enää pelaamatta. Nyt voi jo käytännössä todeta, ettei seura tule missään nimessä pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla tulevalla kaudella.

Huonoa tuuriakin kohdannut Osasuna on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun, ja kohdannut jopa 19 kertaa tappion. Jos Osasuna jatkaa tällä menolla kauden loppuun, tulee seuran kausi pisteitä mitattaessa olemaan La Liga -historian huonoin.Itseluottavaisesti kauteen lähteneen navarralaisryhmän taru La Ligassa päättyy ainakin vuodeksi, mutta Segundassakin saattaa tulla vaikeaa, koska Espanjan toiseksi korkein sarjataso on yksi Euroopan tasaisimmista – ellei juuri se tasaisin.

Osasunan kauden kolmanneksi päävalmentajaksi tammikuun alussa saapunut serbialainen Petar Vasiljević myöntää kauden olleen vähintäänkin haastava. Pelaajaurallaan Osasunassa kaksi vuotta viettäneen Vasiljevićin valmentajasopimus päättyy kauden lopussa, eikä serbi todennäköisesti jatka roolissaan.

– En tiedä mitä teen kauden päätyttyä – en ole tehnyt päätöstä. Silloin kun jätän tämän seuran, niin lähden täältä pää ylhäällä. Jalkapallossa kaikki on kiinni tuloksista ja siten on aina haastavaa sanoa, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Minä kuitenkin teen tälle seuralle joka tapauksessa sataprosenttisesti töitä niin kauan, kun olen täällä työsopimuksen alaisena.

– En tee ikinä mitään, mikä voisi vahingoittaa tätä seuraa.