Osasunan kausi on ollut jokaisella osa-alueella karmaiseva. Seura on sarjataulukossa viimeinen ja putoamisviivan yläpuolelle on matkaa jopa 14 pistettä – ottaen huomioon sen, että Osasuna on kerännyt vain 11 pistettä 28 ottelusta.

Ainoastaan yhden sarjavoiton kuluvalla kaudella kerännyt Osasuna hävisi jälleen eilen, kun Betis nappasi Sevillassa helposti täyden pistepotin luvuin 2-0. 19 kertaa hävinnyt Osasuna joutuu kohtaamaan loppukaudella vielä esimerkiksi Athleticin, Atléticon, Barcelonan ja Sevillan, joten pääsarjaan nousseen Osasunan matka La Ligassa jää hyvin todennäköisesti vain kauden mittaiseksi.

Osasuna onkin siten ainoa sarjanousija, joka tippuu todennäköisesti takaisin Segundaan. Nimittäin kerrassaan loistavan kauden pelannut Alavés saattaa taistella loppukaudella – jos tuuria riittää – jopa europaikoista, ja pelaa Copan finaalin toukokuussa. Leganéskin on pelannut lähtökohtiin nähden todella hyvän kauden ja Madridin esikaupunkialueen seura on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä putoamisviivasta.

Jos Osasuna jatkaa tällaista menoa loppukauden ajan, niin Petar Vasiljevićin ryhmä kerää kauden päätökseen mennessä vain 14 pistettä. Se olisi La Ligan historian kolmanneksi huonoin tulos, sillä vain Sporting ja Logroñes ovat keränneet täyden La Liga -kauden aikana vähemmän pisteitä. Kaksikko keräsi reilut 20 vuotta sitten vain 13 pistettä 38 ottelussa.

Osasuna on kärsinyt kauden aikana todella huonosta tuurista. Jopa neljä avainpelaajaa ovat loukkaantuneet kauan aikaa sitten loppukauden ajaksi, joten Vasiljević on joutunut käyttämään hyvin rajoitettua kokoonpanoa.