La Ligan sunnuntai-illassa pelattiin kaksi hienoa ottelua. Nimittäin Galician derby Riazorilla Deportivon ja Celtan välillä, sekä akuutti putoamiskamppailu Sportingin ja Granadan kesken.

O Noso Derbi – Deportivo-Celta

Kauden toinen Galician derby päättyi kuten ensimmäinenkin – Celtan voittoon. Tosin tällä kertaa Deportivo antoi paljon paremman vastuksen kuin syyskaudella, sillä Deportivo oli huomattavasti parempi ryhmä etenkin toisella jaksolla. Siihen saattoi vaikuttaa Celtan torstainen Krasnodarin matka, koska Eduardo Berizzon ryhmä passivoitui merkittävästi toisella puoliskolla.

Avausjakso oli maaliton, vaikka Celtalla olikin muutama potentiaalinen maalipaikka. Toisen jakson ensimmäiset sekunnit olivat vauhdikkaita Deportivon kannalta, kun Celta-puolustus epäonnistui syötössään ja Deportivon Joselu pääsi nokikkain Sergio Álvarezin kanssa, mutta Depor-kärjen yritys oli kerrassaan heikko. Iago Aspas, kukas muukaan, teki ottelun voittomaalin vartti ennen loppua. Kauden 22. maalin ampunut galicialaiskärki oli samalla ensimmäinen galicialainen Celtan maalintekijä Riazorilla jopa 47 vuoteen. Celta vei derbyn lopulta nimiinsä luvuin 1-0.

Deportivon ei kannata kuitenkaan lannistua, koska Pepe Melin alaisuudessa ryhmä on löytänyt uuden ulottuvuutensa jalkapalloon ja seura ei varmasti tule tippumaan tällä pelillä.

Suora putoamiskamppailu Molinónilla – Sporting-Granada

Suomalaisillekin tutussa Gijónissa pelattiin eräs kierroksen tärkeimmistä otteluista. Sporting ja Granada iskivät yhteen putoamiskamppailussa. Kaksikko oli ennen ottelua pisteen päässä toisistaan putoamisviivan alapuolella. Sporting lähti hakemaan elintärkeää kotivoittoa, ja lopulta saikin sen varsin komealla tavalla, vaikkei kyseenalaisuuksilta vältytty espanjalaiseen tapaan.

Granada loi avausjaksolla paremmat maalipaikat, mutta Sporting kesti. Lopulta toisen jakson alussa Granadan islantilaispuolustaja Sverrir Ingason vei maalin edustalta vieraat johtoon ja kotiyleisö alkoi jälleen valmistautua uuteen pettymykseen. Mitä vielä, Sporting tekikin vain hetkeä myöhemmin jopa kolme maalia kuudessa minuutissa ja ratkaisi taiston. Kentälle vaihdettu, myös La Ligan pisimpänä pelaajana tunnettu Lacina Traoré tasoitti pelin saatuaan syötön tyhjän maalin eteen.

Kolme minuuttia myöhemmin Jean-Sylvain Babin pääsi puskemaan Burguin keskityksestä pallon toistamiseen ohi loisto-ottelun pelanneen Guillermo Ochoan. Granada oli yhtäkkiä kääntänyt ottelun, eikä sekään vielä riittänyt gijónilaisille. Carlos Carmona viimeisteli muutamaa minuuttia myöhemmin isäntien kolmannen ja ottelu näytti ratkenneen. Ingason turhautui ja kaatoi boksissa Carmonan vain hetki kolmannen maalin jälkeen ja tuomari vihelsi pilkun. Ochoa kuitenkin otti kauniisti kiinni Traorén laukauksen ja piti siten Granadan vielä teoreettisesti ottelussa mukana.

Lopulta lisäajalla Granada kavensi Andreas Pereiran toimesta, mutta maali vihellettiin täysin virheellisesti paitsioksi. Sergi Samperin syötön lähtiessä Pereira ei ollut missään nimessä paitsiossa, mutta lopulta kamppailu päättyi Sportingin voittoon luvuin 3-1.

Sporting nousi voittonsa myötä Granadan ohi 21 pisteellään. Eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on viisi pistettä.