Barcelona jatkaa Real Madridin kintereillä mestaruustaistelussa Valencian kaaduttua Camp Noun illassa luvuin 4-2.

Valencialle ottelu oli ennakkoa haastavampi, koska Eliaquim Mangala lensi toisella keltaisella kamppailusta ulos ennen puoliaikaa kaadettuaan Luis Suárezin rangaistusalueen sisällä.

Mangala oli ensimmäisen jakson hahmo, sillä ranskalaistoppari puski Valencian varsin yllättävään vierasjohtoon kulmasta puolen tunnin kohdalla. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Mangala oli pahasti myöhässä, kun Suárez tasoitti ottelun ovelasti rajaheiton jälkitilanteesta. Manchester Cityn lainatoppari sai toisen keltaisen korttinsa juuri puoliajan lopussa, kun hän repäisi uruguaylaiskärkeä paidasta boksin sisällä ja lensi ulos. Lionel Messi pisti pallon varmasti maaliin ja Barcelona oli lähteä tauolle johtoasemassa.

Barcelonasta lainalla Valenciassa oleva nuori Munir El Haddadi tasoitti ottelun ensimmäisen jakson lisäajalla komeasta vastahyökkäyksestä ja hiljensi katalaaniyleisön, vaikka ei tuulettanutkaan maaliaan. Munir oli siten iskenyt toisen maalinsa Barcelonan verkkoon tällä kaudella, koska Espanjan nuorisomaajoukkuekärki osui myös syyskaudella katalaaneja vastaan.

Toisen jakson lähtökohdat olivat vaikeat. Vajaalla pelaaminen Barcelonaa vastaan vieraskentällä yli 45 minuutin ajan on varsinainen haaste – ja sellaiseksi se jäikin. Barcelona nimittäin meni toisen puoliskon kahdeksannella minuutilla uudestaan johtoon Messin maalilla.

Valencialla oli Messin maalin jälkeenkin vielä muutama loistopaikka maalinteon suhteen, mutta Munir jäätyi kahteen otteeseen pahassa paikassa, eikä valencialaiset lopulta onnistuneet tasoittamaan ottelua. Lopulta varsinaisen peliajan lopussa entinen Valencia-pelaaja André Gomes pääsi ampumaan Barcelonan neljännen maalin, ja siten lopetti kamppailun osumallaan.