22-vuotias toppari Aymeric Laporte on yhdistetty siirtohuhuissa taajaan Manchester Cityyn ja Barcelonaan. Ranskan maajoukkueeseenkin tuloaan tekevä Laporte teki kuitenkin viime kesäkuussa Athletic Bilbaon kanssa vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen.

Sopimukseen kirjattu ulosostohinta on 65 miljoonaa euroa – ja tietyin bonuksin 70 miljoonaa – mutta rahasta siirto ei edellämainittujen seurojen kohdalla välttämättä jäisi kiinni. Siitä se sen sijaan saattaa jäädä, että Laporte vakuuttaa olevansa erittäin hyvin kotiutunut Bilbaoon.

Laportella on muutaman sukupolven takaa baskijuuria, mutta hän syntyi ja varttui Ranskassa. Bilbaoon hän siirtyi vuonna 2010 vain 16-vuotiaana. La Liga-debyytti näki päivänvalon vuonna 2012 Marcelo ”Loco” Bielsan alaisuudessa, ja viimeisten neljän kauden ajan Laporte on ollut päävalmentaja Ernesto Valverden ehdottomia luottopelaajia. Valverden, jota huhuissa tarjotaan Barcelonan valmentajaksi.

– Minun mielestäni hän on yksi Euroopan parhaista valmentajista, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Ei kuitenkaan ole moniakaan valmentajia, jotka ovat näin pitkään samassa paikassa. Valmentajat ovat reissumiehiä, Laporte kuvailee.

Laporte arvostaa suuresti siitä, kuinka hyvin Athletic kohteli häntä, kun hän saapui seuraan teini-iässä.

– He luottivat minuun, kun olin nuori, ja ovat luottaneet koko ajan. Siitä on oltava kiitollinen, sillä elämässä raha ei ole aina kaikki kaikessa. Henkilölle, jolla ei ollut lapsena mitään, on suuri merkitys sillä, että sinuun luotetaan ja sinusta pidetään huolta, Laporte muistuttaa.

– Ei alku Bilbaossa helppoa ollut. Itkin öisin ja soittelin vanhemmilleni Skypella. Olen kuitenkin iloinen, että tein tämän valinnan.