La Ligan 28. kierros potkaisttiin käyntiin juuri Las Palmasissa, kun Quique Setiénin ryhmä isännöi Villarrealia mielenkiintoisessa kamppailussa.

Mielenkiintoisuutta ei puutu tämän viikonlopun otteluista Espanjan pääsarjassa, sillä pitkälti jokaisessa kamppailussa on paljon panosta. Luvassa on esimerkiksi Galician tulikuuma derby Deportivon ja Celtan välillä, Atlético-Sevilla ja putoamiskamppailulle suuntaa antava Sporting-Granada.

Deportivo-Celta

Kauden toinen Galician paikallisvääntö. Ensimmäinen päättyi syksyllä Celtan komeaan voittoon Balaídosilla, mutta tällä kertaa vastassa on täysin erilainen Deportivo. Valmentajaansa vähintäänkin onnistuneesti vaihtanut Deportivo on päässyt suorastaan loistovireeseen Pepe Melin alaisuudessa. Gaizka Garitanon saatua potkut karmean Leganés-tappion jälkeen seura oli tasapisteissä putoamisviivan alapuolella olevan Granadan kanssa.

Nyt Melin alaisuudessa Deportivo ei ole hävinnyt vielä kertaakaan. Tasapelit Atléticosta ja Betisistä, sekä voitot Sportingista ja Barcelonasta. Se olisi usealle pääsarjaseuralle komea saldo, mutta Mel on nostanut Deportivon jopa kahdeksan pisteen päähän putoamisviivasta muutamassa viikossa. Suoritus, johon tuskin kukaan täysijärkinen uskoi, mutta Deportivo on tällä hetkellä yksi La Ligan parhaista joukkueista. Jatkuuko vire, kun vastaan asettuu rakas vihollinen kotikentällä? Saattaa olla.

Celta nimittäin on joutunut viikolla vierailemaan Krasnodarissa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, ja seura pelasi kyseisen kamppailun odotetusti täysin ykkösmiehistöllään.

Jos Garitano olisi vielä Deportivon penkin päässä, olisi vierasvoitto todennäköinen. Mel on kuitenkin saanut Deportivoon kaivattua asennetta ja ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen. Henkinen lukko on aukaistu komealla tavalla ja se saattaa olla tarvittu ase seuralle varsinkin derbyjä ajatellessa. Celta on hallinnut nimittäin derbyjä täysin viimeisten vuosien aikana, eikä Deportivo ole voittanut paikallistaistoa puoleentoista vuoteen. Sunnuntaina Melin ryhmällä on komea mahdollisuus katkaista kyseinen putki.

Atlético-Sevilla

Kierroksen huippukamppailu, jolla on valtavasti panosta. Sevilla on viiden pisteen etumatkalla, mutta Atlético on saanut viime kierroksilla kavennettua eroa, joka oli suurimmillaan jo yhdeksän pisteen mittainen.

Sevillalle viimeiset puolitoista viikkoa ovat olleet heittämällä kauden surkeimmat. Tasapelit Alavésia ja Leganésia vastaan, jotka lopettivat viimeistään Sevillan mahdollisuudet mestaruustaistoa ajatellen. Seuraavaksi tappio Leicesterille, joka tiputti Jorge Sampaolin ryhmän Mestarien liigasta. Nyt vastaan asettuu kovavireinen Atlético, joka on Diego Simeonen mukaan valmis taistelemaan kuolemaan saakka Sevillaa vastaan.

Sevillalta puuttuvat todennäköisesti ainakin Nico Pareja, Joaquín Correa ja Adil Rami. Atlético-lainat Matías Kranevitter ja Luciano Vietto eivät pysty osallistumaan kamppailuun lainasopimuksensa ehtojen takia. Siten varsin pahasti varamiehinen Sevilla lähtee kamppailuun suorastaan surkeista lähtökohdista, ja Sampaoli mitataan toden teolla tässä kamppailussa. Jos Atlético voittaa, ero kaventuu vain kolmeen pisteeseen. Siinä tapauksessa Sevillan henkisen selkärangan katkeaminen ei olisi mikään suuri yllätys.

Atlético lähtee otteluun hyvistä asemista. Simeonen miehistö nappasi rutiinilla puolivälieräpaikan Mestarien liigassa, ja sarjassakin on pyyhkinyt viime aikoina hyvin Barcelona-tappiota lukuunottamatta. Lähtökohdat huomioon ottaen Atlético on suosikki – riippuen myös hieman valmentajien taktiikoista. Jos Sampaoli jatkaa samanlaista hyökkäävää jalkapalloa, niin Atlético saa vahvuutensa esiin ja tekee Sevillalle asiat liian vaikeiksi. Jos Sampaoli sen sijaan antaa hieman enemmän pelivaraa Atléticolle, tukkii keskikentän ja iskee nopeasti vastaan, on Simeone vaikeuksissa.

La Ligan 28. kierros

Perjantai 17.03:
21.45 Las Palmas-Villarreal Viaplay

Lauantai 18.03
14.00 Eibar-Espanyol Viasat, Viaplay
17.15 Athletic-Real Madrid Viasat, Viaplay
19.30 Alavés-Real Sociedad Viaplay
21.45 Real Betis-Osasuna Viaplay

Sunnuntai 19.03
13.00 Leganés-Málaga Viaplay
17.15 Atlético-Sevilla Viasat, Viaplay
19.30 Sporting-Granada Viaplay
19.30 Deportivo-Celta Viasat, Viaplay
21.45 Barcelona-Valencia Viasat, Viaplay