Sevillan tarina Mestarien liigassa päättyi Leicesteriä vastaan tiistai-iltana.

Sen ei pitänyt mennä niin. Sevilla oli selkeä ennakkosuosikki jatkoon. Joukkueella oli 2-1-johto ensimmäisen osaottelun jälkeen, mutta toisen osan Leicester vei 2-0.

Miksi näin kävi? Kysymykseen on tietysti monta vastausta, ja kysymystä voidaan lähestyä eri suunnista. Yksi näkökulma on tarkkailla asiaa johtavien pelaajien kautta. Sevillan johtavia pelaajia ovat tällä kaudella olleet Steven N’Zonzi ja Samir Nasri.

Tämän kauden La Ligassa N’Zonzi on syöttänyt ottelua kohden enemmän kuin kukaan toinen Sevillan pelaaja, 75,5 kertaa. Näistä 88,6 prosenttia on mennyt omille. Leicesteriä vastaan N’Zonzi antoi peräti 87 syöttöä. Onnistumisprosentti oli hieman La Liga -keskiarvoa heikompi, 87,4.

N’Zonzin tärkein yksittäinen hetki eilisillan ottelussa tuli 80. minuutilla. Leicester johti 2-0, ja Sevillan oli pakko tehdä maali, jotta joukkue pääsisi jatkoajalle. Rankkari, N’Zonzi pallon takana. Ja siinä kohtaa ranskalainen suli täysin. Kasper Schmeichel torjui löysäksi jääneen kudin.

Ei se ensimmäinenkään varoitus fiksu ollut.

Entä Nasri?

Nasri on tällä kaudella antanut La Ligassa 68,8 syöttöä ottelua kohden, toiseksi eniten Sevillan joukkueesta. Maalipaikkoja Nasri on luonut keskimäärin sellaiset 1,7 ottelua kohden, siinäkin hän on joukkueen toiseksi paras.

Tiistai-illan ottelussa Nasri antoi 80 syöttöä, eniten heti N’Zonzin jälkeen. Syöttöprosenttikin oli kova 88,3. Mutta kuten N’Zonzi, myös Nasri suli pahimmalla hetkellä. 74. minuutilla Jamie Vardy hiukan provosoi, Nasri tarttui siihen ja nappasi itselleen toisen varoituksen myötä suihkukomennuksen. Ei se ensimmäinenkään varoitus mikään fiksu juttu ollut.

Sattumaa? Kenties. Totuus nyt kuitenkin on se, että isoimmissa peleissä parhaiden pitäisi olla parhaita. Nyt he eivät sitä Sevillan osalta olleet. Lopputuloksena Leicester pelaa Mestarien liigan puolivälierissä, Sevilla ei.