Real Betis kärsi karvaan tappion Bernabéulla Real Madridille luvuin 2-1, kun Sergio Ramos puski voittomaalin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ottelusta jäi kuitenkin – ikävä kyllä – suurimmaksi puheenaiheeksi tuomaritoiminta. Tuomarin olisi pitänyt ajaa Keylor Navas suoralla punaisella kortilla ulos vartin kohdalla, kun maalivahti heittäytyi boksin ulkopuolella Betis-pelaajan päälle ilman minkäänlaista konktaktia palloon – Betis olisi saanut viedä pallon muuten tyhjään maaliin. Navas ei kuitenkaan saanut tapahtuneesta edes varoitusta, tai Betis vapaapotkua.

Ei ole siten mikään maailman massiivisin yllätys, kun vieraiden pelaajat tulistuivat asiasta ja antoivat palaa lehdistölle kamppailun jälkeen.

– Olen todella suuttunut tästä ottelusta. Kaikki näkivät tuomaritoiminnan. Meidät ryöstettiin keskiviikkona Deporin vieraana ja nyt tämä farssi. Koko joukkue on hyvin pettynyt tuomariin. Ansaitsemme samaa kohtelua muiden seurojen tapaan, Betis-lupaus Dani Ceballos puhisi.

– Seurajohdon pitäisi puuttua tähän, valittaa ja protestoida tästä asiasta. Se ei ole ainoastaan meidän pelaajien asia, vaan myös heidän. Kun tuomarifarssit menevät aina yhdelle joukkueelle, niin on loogista, että se suututtaa, viittasi Ceballos Madridia suosiviin vihellyksiin kuluvan kauden aikana.

Myös Betis-vahti Antonio Adán, joka on Madridin edustusjoukkueen entinen maalivahti, kommentoi Navasin tilannetta ottelun jälkeen.

– Täysi farssi. Voin sanoa ihan helposti, että se tilanne oli suora punainen ja tuomari epäonnistui pahanpäiväisesti. Olisi ollut huomattavasti helpompaa pelata melkein koko ottelu kymmentä miestä vastaan, José Mourinhon aikakaudella kolme vuotta Madridin kakkosvahtina toiminut Adán totesi.