Real Madrid kaatoi Real Betisin Bernabéun sunnuntaisessa illassa luvuin 2-1. Madridin voittomaalin puski kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä – kuten olettaa saattaa – Sergio Ramos kulmasta.

Pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat täysin Madridin hallinnassa. Betis ei saanut juurikaan syöttöjä omilleen ja Madrid piti sevillalaiset puolustusasemissa.

Vartin kohdalla asiat kuitenkin muuttuivat. Betis-laituri Darko Brasanac pääsi läpiajoon, mutta Madrid-vahti Keylor Navas tuli Brasanacia vastaan ja kaatoi selvästi serbialaisen ilman kontakia palloon boksin ulkopuolella. Tilanteesta ei jostain kumman syystä vihelletty suoraa punaista korttia tai edes vapaapotkua – Navas selvisi käsittämättömästi ilman minkäänlaista sanktiota.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Navas teki yhden uransa pahimmista virheistä, kun Antonio Sanabria pääsi puskemaan ja Navas sai pallon kiinni, mutta kauhoi pelivälineen vahingossa omaan maaliin. Betis meni yllätysjohtoon ja oli lopulta johtoasemassa reilun vartin.

Cristiano Ronaldo tasoitti pelin viisi minuuttia ennen avausjakson loppua komealla puskullaan. Tauolle mentiin tasatilanteessa. Toisen jakson alussa Betis sai muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta heikko viimeistely piti ottelun tasoissa.

Tuomari hylkäsi kyseenalaisesti paitsiona Ronaldon tekemän maalin tunnin kohdalla. Hidastukset todistivat Ronaldon olleen puolustuslinjaa hieman alempana.

Betisin laitapuolustaja Cristiano Piccini sai toisen varoituksen myötä punaisen kortin vartti ennen loppua hidastettuaan Lucas Vázquezin vauhtia ja Betis joutui pelaaman ottelun lopun vajaamiehisenä. Se riitti Madridille.

Nimittäin Ramos puski kauden kymmenennen maalinsa kulmatilanteesta ja sinetöi Madridille täyden pistepotin jälleen hyvinkin kyseenalaisen peliesityksen jälkeen.

Ottelun lopussakin riitti tapahtumia. Marcelo aiheutti Aissa Mandin loukkaantumisen astumalla pahannäköisesti Betis-topparin nilkan päälle tilanteen ulkopuolella. Mandi joutui tulemaan vaihtoon, eikä brasilialaispuolustaja saanut tilanteesta varoitusta. Hieman myöhemmin Marcelo astui samalla tavalla hyvin pelanneen Dani Ceballosin nilkoille, ja tuomarina toiminut Mateu Lahoz päätti viimein palkita puolustajan kortilla.

Lisäajalla läpi ottelun vihellyksiä kotiyleisöltä saanut Navas pelasti Madridin torjumalla Sanabrian mahtavan puskun yläkulmasta, ja siten täysi pistepotti jäi Madridiin. Real Madrid palasi voittonsa myötä sarjakärkeen.