Kauden toinen baskiderby näki tänään päivänvalonsa Anoetalla San Sebastiánin sateisessa iltapäivässä. Athletic kaatoi lopulta – jopa hieman ennakko-odotuksien vastaisesti – Real Sociedadin luvuin 2-0 ja otti siten ensimmäisen vierasvoittonsa sitten syyskuun.

Athleticin maaleista vastasi Raúl García ja Iñaki Williams.

Ennakolta varsin tasainen kamppailu oli juuri sitä avausjaksolla. Athletic hallitsi avausminuutit palloa, mutta La Real pysyi tiiviinä ja iski vastaan. Hiljalleen ottelun kulku kuitenkin kääntyi isännille ja Real Sociedad sai aiheutettua muutaman vaaratilanteen Kepan vartioimalle maalille.

Lopulta Athleticille vihellettiin pilkku noin puolen tunnin kohdalla ja Raúl García pisti tuttuun tapaan varmasti pelivälineen verkkoon, vaikka Geronimo Rulli olikin saada laukauksen kiinni. Hieman ennen pilkkutuomiota Raúl García oli epäonnistunut selvässä maalipaikassa päästessään laukomaan viidestä metristä maalia kohti, mutta Rulli venytti jalkansa vedon tielle.

Punavalkoraitapaitojen maalin jälkeen kotijoukkue otti pallonhallinnan kontolleen ja saikin järjestettyä potentiaalisen maalipaikan jakson loppuhetkillä. Mikel Oyarzabal lähetti nappikeskityksen boksiin ja Juanmi pääsi puskemaan – ei kuitenkaan maaliin, sillä Kepa oli jälleen tiellä.

Toisen jakson alussa Athletic iski toistamiseen. Real Sociedad -puolustajat ymmärsivät toisiaan pahasti väärin ja Álvaro Odriozolan syöttö meni vahingossa Williamsin jalkaan ja baskikärki pääsi läpiajoon. Tuloksena kauden kolmas maali ja jälleen osuma baskiderbyssä – Williams nimittäin osui myös kauden ensimmäisessä paikallisottelussa voittomaalin merkeissä.

Williamsin osuman jälkeen nähtiin varsinainen tolppashow. Williams pääsi itse yrittämään maalintekoa loistavan yksilösuorituksensa jälkeen, mutta tolppa oli kolmannen osuman tiellä. Hieman myöhemmin kentälle vaihdettu Aritz Aduriz pääsi nokikkain Rullin kanssa. Näppärä ja ovela laukaus ohitti Rullin, mutta jälleen tolppa löysi konkarikärjen tielle ja piti La Realin ottelussa mukana.

Toisessa päässä tuomari hylkäsi Real Sociedadin kavennusosuman kyseenalaisella tavalla. Iñigo Martínez puski pallon maaliin kulmasta, mutta oikeudenjakajan mukaan Espanjan maajoukkueringissä oleva toppari rikkoi Adurizia tilanteessa. Hidastuksien jälkeen monet espanjalaisasiantuntijat totesivat, ettei maalia olisi pitänyt hylätä.

Loppuminuuteilla isännät saivat vielä pallon ylärimaan, mutta sitä lähemmäs Real Sociedad ei tänään päässyt ja Athletic voitti siten kauden kummatkin derbyt. Real Sociedadille tappio kävi kalliiksi, koska Atlético voitti eilen oman ottelunsa ja kasvatti piste-eron neljään pisteeseen ajatellen neljättä paikkaa. Athletic kavensi piste-eroaan paikallisvastustajaan neljään pisteeseen, ja siten loppukaudella nähdään hurja taistelu neljännestä paikasta.