La Ligan kärkijoukkue Barcelona palaa euroeuforian jälkeen maan pinnalle, kun se kohtaa sunnuntai-iltapäivän vierasottelussaan Deportivon. Kotijoukkue kaipaa kipeästi pisteitä, sillä se majailee sarjataulukossa viimeisen säilyjän paikalla.

Deportivon uudella luotsilla Pepe Melillä riittää mietittävää, sillä joukkue on hävinnyt neljä edellistä kotiotteluaan Barcelonaa tai Real Madridia vastaan ja noiden pelien yhteismaaliero on 2–22. Viime kaudella katalonialaiset hakivat Riazorilta murskaavan 8–0-voiton, ja madridilaiset puolestaan voittivat siellä 8–2 kaudella 2014-15.

Isäntien urakkaa vaikeuttavat Sidnein loukkaantuminen sekä Pedro Mosqueran ja Florin Andonen pelikiellot.

Sarjakakkonen Real Madrid isännöi sunnuntai-iltana Real Betisiä. Madridilaiset ovat voittaneet joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista Bernabéulla, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Päävalmentaja Zinédine Zidanen odotetaan jatkavan rotaatiotaan Mestarien liigan Napoli-voiton jäljiltä. Helppoa joukkueen muodostaminen ei ole, sillä esimerkiksi Lucas Vázquez, James Rodríguez, Isco, Álvaro Morata ja Marcos Asensio kärkkyvät paikkaa avauskokoonpanossa.

Marcan mukaan toppari Pepe on pelikunnossa, mutta Nachon odotetaan aloittavan Sergio Ramosin rinnalla puolustuksen keskustassa.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tasoero oli valtava, sillä Real Madrid nujersi Betisin vieraskentällä 6–1.

Diego Godinilla edessä juhlapeli

Atlético Madrid pelaa lauantain myöhäisottelussa Granadan vieraana. Viime viikonlopun Deportivo-kamppailussa päänsä pahannäköisesti loukannut Fernando Torres mielii jo takaisin tositoimiin.

– Olen nyt kunnossa Riazorin pelottavan hetken jälkeen. Se oli suuri sokki kaikille. En muista paljoakaan tapahtuneesta, vasta sen kun tulin sairaalassa tajuihini, Torres sanoi Football Espanan mukaan.

– Meidän on oltava onnellisia, koska olisi voinut käydä paljon pahemmin. Nyt meidän on unohdettava se ja ajateltava tulevaa. Yritän palata ja liittyä joukkuekaverieni seuraan kentällä niin pian kuin mahdollista.

Toppari Diego Godin saanee lauantaina täyteen 300 liigaottelua Atléticon riveissä.

– Haluan onnitella Diegoa niin tärkeän lukeman saavuttamisesta erittäin vaikeassa sarjassa. Godinilla on hyvin määritelty, hyvin huolehtiva luonne. Se erottaa hänet ryhmässä muista, Uruguayn maajoukkueluotsi Óscar Tabárez kommentoi AS:lle.

Tällä kaudella pahasti alisuorittaneen Valencian fanit aikovat järjestää mielenilmauksen omistaja Peter Limiä vastaan lauantain Sporting Gijón -ottelun yhteydessä.

– Valencia ei reagoi vieläkään. Siltä puuttuu projekti, ideat – ja mikä pahinta – he ovat piilossa eivätkä näytä kasvojaan. Emme aio sallia, että tämän seuran imago häpäistään. Emme voi katsoa toiseen suuntaan, fanien kirjeessä todettiin ESPN FC:n mukaan.

La Ligan 27. kierros

Perjantai 10.3.
21.45 Espanyol – Las Palmas Viasat

Lauantai 11.3.
14.00 Valencia – Sporting Gijón Viasat
17.15 Sevilla – Leganés Viasat
19.30 Málaga – Alavés Viasat
21.45 Granada – Atlético Madrid Viasat

Sunnuntai 12.3.
13.00 Real Sociedad – Athletic Bilbao Viasat
17.15 Deportivo – Barcelona Viasat
19.30 Celta Vigo – Villarreal Viasat
21.45 Real Madrid – Real Betis Viasat

Maanantai 13.3.
21.45 Osasuna – Eibar Viasat