Portugalin hallituksen kerrotaan pyytäneen maan lentoasemia hallinnoivalta yhtiöltä virallista kantaa Madeiralla sijaitsevan Funchalin lentoaseman nimen muuttamisesta Cristiano Ronaldon lentoasemaksi.

Maan suunnittelu- ja infrastruktuuriministeriö on Público-lehden mukaan kyseenalaistanut aluehallinnon viime vuotisen päätöksen nimen muuttamisesta, jonka on määrä tapahtua tämän kuun lopussa. Päätös tehtiin ilmeisesti ilman Lissabonin konsultoimista.

Lentoasema nimetään uudestaan 29. maaliskuuta – päivä Portugalin ja Ruotsin välisen ottelun jälkeen. Lehden mukaan ministeri Pedro Marquesin kommentteja ei ole katsottu hyvällä Madeiralla.

– Virallisesti emme ole tietoisia mistään ristiriidoista. Pidämme niitä outoina sekä kömpelönä tapaa, jolla ne meille esitettiin, aluehallinnosta kommentoidaan.

Madeiran aluehallinnon mielestä lentoasema on ”alueen omaisuutta” ja sen nimeäminen Ronaldon mukaan on mainio kunnianosoitus saaren omalle pojalle, josta kaikki ovat ”valtavan ylpeitä”.

Real Madridin hyökkääjää on muistettu Madeiralla aiemminkin. Hänen kunniakseen on muun muassa avattu museo ja pystytetty patsas.

Lähde: Portugal News