Napolin ja Real Madridin Mestarien liigan neljännesvälierän toisesta osaottelusta on odotettavissa jalkapallon riemujuhlaa. Ensimmäinen osaottelu päättyi Real Madridin 3-1 -voittoon ja moni pitää otteluparia jo selvänä. Näin ei kuitenkaan ole.

Tuloksellisesti lähtökohdat ovat loppujen lopuksi melko tasaiset. Kaksi maalia on jalkapallossa ero, jonka voi hyvänä päivänä saada kiinni, vaikka kymmenessä minuutissa.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun hyvistä lähtöasetelmista. Napoli otti viime lauantaina arvokkaan vierasvoiton AS Romasta lukemin 2-1 ja Real Madrid nujersi heikosti esiintyneen Eibarin 4-1. Madridilaisjoukkue sai myös lepuutettua useita avainpelaajiaan. Osaa toki pakotettuna, sillä esimerkiksi Álvaro Morata ja Gareth Bale olivat pelikiellon takia sivussa.

Terveystilanne on molemmilla joukkueilla hyvä. Raphaël Varane ja Fábio Coentrão ovat ainoat Real Madridin loukkaantumisen takia sivussa olevat pelaajat. Napolin keskikenttäpelaaja Allan on puolestaan kotijoukkueen ainoa, jonka pelikunto on vielä kysymysmerkki.

Kotietu ja vierasmaali

Varmaa Napolin kannalta on se, että he tarvitsevat vähintään kaksi maalia halutakseen jatkoon. Tämä tarkoittaa, että joukkue lähtee hyökkäämään jopa pienellä riskillä. Real Madrid on yksi maailman parhaita vastaiskujoukkueita, joten liian rohkea hyökkääminen voi olla taktinen itsemurha.

Jos Napoli saa tehtyä ottelun avausmaalin, Saa se valtavan hurmostilan kotiyleisöltään. Stadio San Paolo on yksi Euroopan jalkapallohulluimmista kotiyleisöistä, joka saa parhaillaan Napolin pelaamaan jopa selvästi yli oman tasonsa. Napolin kannattajat antoivat jo esimakua tulevasta antamalla Real Madridille jäätävän vastaanoton joukkuuen hotellilla (lue uutinen).

Tärkeää avausmaalin lisäksi kotijoukkueen kannalta olisi myös oman maalin puhtaana pitäminen. Tuolloin Lorenzo Insignen tekemä vierasmaali Bernabéulla nousisi suureen arvoon.

Toki maalin tyhjänä pitäminen Real Madridia vastaan on tällä hetkellä yksi jalkapallomaailman vaikeimpia tehtäviä. Viimeksi Los Blancos on jäänyt maaleitta 26.4.2016, eli lähes vuosi sitten Manchester Cityn vieraana.

Real Madrid ja Napoli ovat molemmat joukkueita, joiden otteluissa on poikkeuksellisen suuri maalikeskiarvo. Real Madridin tämän kauden La Liga –otteluissa on tullut keskimäärin 3,7 maalia ottelua kohden. Napolin sama lukema tämän kauden Serie A:ssa on 3,4 maalia. Maalirikkaat UCL-pudotuspelit tulevat siis todennäköisesti saamaan jatkoa tänään.

Mestarien liiga tiistaina

Arsenal-Bayern München klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Napoli-Real Madrid klo 21.45 (TV2, Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)