Real Madrid valtasi helponlaisesti takaisin paikkansa La Ligan sarjataulukon kärjessä haettuaan Eibarista kolme vieraspistettä maalein 1-4. Joukkueen tehomiehinä häärivät Karim Benzema ja James Rodríguez.

Vierasjoukkue joutui otteluun ilman Gareth Balea ja Cristiano Ronaldoa, mutta käytettävissä ollut miehistökin oli europelipaikoista kamppailevalle Eibarille aivan liian hurja. Ensimmäisestä puoliajasta ei muodostunut minkäänlaista jalkapallofestivaalia, mutta Madridin murhaava tehokkuus oli isännille yksinkertaisesti liikaa.

Eibar jäi jo puolen tunnin pelin jälkeen 0-3 -tappioasemaan. Tilastot kertoivat pelin tässä kohtaa, että Eibarilla ei ollut ollut vielä ainuttakaan maalipaikkaa ja Real oli hyödyntänyt kaikki kolme viimeistely-yritystään. Karim Benzeman seitsemän ottelua kestänyt kuiva kausi päättyi kahteen nopeaan maaliin.

OptaJose

@OptaJose
7 - Karim Benzema has scored in La Liga after seven games, his worst run in La Liga since March-May 2014 (also 7 without scoring). Return

Ensimmäisen ranskalainen pani verkkoon maalin edestä oman vetonsa paluupallosta ja toisen hän ohjasi sisään James Rodríguezin täydellisestä vapaapotkusta. Kolmannessa maalissa oli asialla sama kaksikko, mutta nyt Benzema teki esityön ja James vastasi viimeistelystä.

Viimeistään 3-0 -johtomaalissa oli jo niin vahvaa ratkaisun makua, että iltapäivä meni pelailuksi. Tunnin kohdalla Eibarin verkko kuitenkin heilui taas. Benzema vapautti järkevästi Marco Asension ja James Rodríguezin nopeaan vastahyökkäykseen. Jamesin kuti paukahti vielä tolppaan, mutta Asensio laukoi taidokkaasti paluupallon tyhjään maaliin.

68. minuutilla Eibar oli onnistua kulmapotkusta lohtumaalin teossa, mutta maali hylättiin oikeutetusti paitsiona. Gonzalo Escalante koski palloon paitsioasemassa täysin turhaan, sillä pallo olisi mennyt maaliin muutenkin. Neljä minuuttia myöhemmin Ruben Peña sai pallon kuitenkin hyväksytysti verkkoon ja kavensi tilanteeksi 1-4. Maali oli Eibarin kaikkien aikojen ensimmäinen Real Madridia vastaan kotikentällä tehty osuma.

OptaJose

@OptaJose
1 - Eibar have scored in La Liga against Real Madrid at Ipurua for the first time ever. News

Pieni huolenaihe Real Madridin seuraavaan La Liga -otteluun kotikentällä Real Betisiä vastaan on Casemiron varoitustilin täyttyminen. Ennen Betis-ottelua Real Madrid matkustaa tiistaina Napolin vieraaksi Mestarien liigassa. Tätä taistoa silmällä pitäen vaivaton ja itseluottamusta tuonut vierasvoitto oli varmasti hyvää valmistautumista.