Barcelona palasi sarjakärkeen voitettuaan kotonaan haluttoman Celtan lopulta jopa 5-0. Voiton arkkitehtinä toimi – yllättäen – Lionel Messi, joka ampui kaksi kaunista osumaa ja syötti toiset kaksi.

Ottelu oli alusta loppuun täysin Barcelonan hallintaa. Celta ei saanut luotua käytännössä ainuttakaan organisoitua hyökkäystä avausjaksolla ja se kostautui pahemman kerran kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Messi ohitti tunnetulla juoksullaan useita vigolaispelaajia ja lopulta pääsi laukomaan boksin rajan lähettyviltä avausmaalin.

Celtan näennäiset vastahyökkäyksen alut katkaistiin tylysti keskikentällä useaan otteeseen. Tosin siitä Celta saa syyttää vain itseään, eikä Barcelonan hyvyyttä, koska helpotkin syötöt epäonnistuivat jatkuvasti. Neymar vei chippimaalillaan Messin syötöstä katalaanit kahden maalin karkumatkalle hieman ennen taukoa.

Toinen jakso ei muuttanut pelin kulkua ollenkaan. Barcelona painosti Celtaa prässillään ja Eduardo Berizzon miehistö pakotettiin avaamaan monesti pitkällä pallolla kohti John Guidettia. Ruotsalaiskärki ei kuitenkaan voittanut juurikaan pääpalloja ottelun aikana. Barcelona teki kolmannen toisen puoliskon kahdennellatoista minuutilla, kun Ivan Rakitic siirsi pelivälineen maaliin maalin edustalta. Rakitic oli tosin paitsiossa tilanteessa.

Rakiticin maalin jälkeen Barcelona osui jo luovuttanutta Celtaa vastaan kahdesti kuuden minuutin sisään. Potentiaalista ensimmäistä kauttaan Barcelonan riveissä pelaava Samuel Umtiti teki avausmaalinsa katalonialaisten paidassa ja heti maalin jälkeen Messi teki itse kuudennen jälleen komean juoksun jälkeen.

Viimeisen puolen tunnin aikana ei nähty maaleja, mutta ei nähty myöskään tuttua varsin aggressiivista Celtaa, joka keskittyi jo seuraavaan otteluun.