Kuluva kausi on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen Espanjassa – ikävä kyllä myös kentän ulkopuolella.

Esimerkiksi La Ligan presidentti Javier Tebas on noussut otsikoihin kyseenalaisien tempauksiensa takia. Vihattu sarjapresidentti aiheutti uuden kohun Espanjassa, kun Rayo Vallecanon Roberto Trashorras kertoi julkisuudessa Tebasin uhanneen häntä sakoilla, jos Rayo-kapteeni tukee vielä julkisesti seuransa ultrakannattajia.

Trashorrasin mukaan Tebas lähetti hänelle kirjeen, jossa todettiin, että pelaaja saisi kymmenen tuhannen euron sakon, jos keskikenttämies jatkaisi Bukaneros-ryhmän tukemista. Vajaat kuusi vuotta seuraa edustanut entinen Barcelonan ja Real Madridin organisaation pelaaja on Rayo-kannattajien suurin esikuva monestakin eri syystä, minkä takia Trashorras on julkisesti pyytänyt rauhaa Bukaneros-ultrille. Miksi?

Kyseiset ultrat eivät hyväksyneet Roman Zozulyan lainasiirtoa, kuten aikaisemmin kerroimmekin.

Toimittajan sana

Tebas on tällä hetkellä espanjalaisen jalkapallon suurin syöpä. Sen tietää jokainen, eikä siitä ole ollut pitkään aikaan minkäänlaista epäselvyyttä. Ensinnäkin jos sarjapresidentti puuttuu Segundassa pelaavan Rayon kapteenin puolustuspuheeseen omia kannattajiaan kohtaan, jotain on mennyt pahasti väärin.

Toiseksi lienee sallittua kysyä ja kyseenalaistaa Tebasin motiivit salassa tehtyä kirjettään kohtaan. Yrittääkö hän parantaa espanjalaisen jalkapallon julkista mainetta lakaisemalla ongelmat maton alle? Miksi sakottaa Rayon kapteenia, jolla on täysi oikeus puolustaa todennäköisesti maan suvaitsevaisimpia kannattajia? Aina pitää saada syyllinen esiin, mutta Tebas ei ikävä kyllä tajua, että syyllinen löytyy peilistä – tuttuun tapaan.