La Ligassa on taas riittänyt puhetta tuomarityöskentelystä.

Puhuttaineita tapahtumia nähtiin viimeksi sunnuntai-illan kamppailussa Villarreal-Real Madrid. Erotuomari Jesús Gil Manzano antoi helpohkon rangaistuspotkun Realille, kun Villarreal johti 2-1. Toisaalta tuomaristolta jäi huomaamatta, että Villarrealin toista maalia edelsi paitsio.

Ottelun jälkeen Villarrealin puheenjohtaja Fernando Roig väitti, että tuomaristo lähti stadionilta Real Madrid -kassit mukanaan (lue uutinen). Parkkipaikalla odotti ikävä yllätys, kun kaikkien tuomarien autoihin oli kiinnitetty lappu ”Varkaat!” (lue uutinen).

Kerta ei ollut tällä kaudella ensimmäinen, kun tuomareista on puhuttu. Sport-lehden laskujen mukaan suurista joukkueista Barcelona on kärsinyt merkittävästi tuomarivirheistä, kun taas Real on hyötynyt.

Lehden laskujen mukaan virheelliset tuomaripäätökset veivät Barcalta pisteitä Celta Vigoa, Málagaa, Villarrealia ja Real Betisiä vastaan. Sen sijaan Real Sociedadia vastaan Barcelona sai apuja tuomaristolta. Kokonaisuudessaan katalaaneilla olisi Sportin mukaan kuusi pistettä enemmän (yhteensä 60), mikäli tuomarit olisivat osanneet hommansa.

Vastaavasti Sportin mukaan Real on saanut tuomarien avustuksella pisteitä Celtaa, Villarrealia, Deportivo La Coruñaa ja Málagaa vastaan. Realin oikeutettu pistemäärä olisi 48, eikä 55 kuten sarjataulukko tällä hetkellä osoittaa.

Ilman tuomarivirheitä Barca siis johtaisi sarjaa peräti kahdeksan pisteen erolla Sevillaan. Ottelun vähemmän pelannut Real olisi kolmantena.

Espanjalaismedian jutuissa on aina otettava huomioon leiri, jossa seisotaan, sillä Espanjassa etenkin urheilumedia on hyvin puolueellinen. Siksi on tässä kohtaa muistutettava, että Sport on barcelonalainen lehti.