Real Madrid onnistui lopulta hakemaan täyden pistepotin Estadio de la Cerámicalta, kun Villarreal kaatui luvuin 3-2.

Villarreal johti ottelua vielä kahdella maalilla 25 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Madrid nousi Gareth Balen puskuosuman, kyseenalaisesti vihelletyn pilkun ja Álvaro Moratan maaleilla voittoon. Moratan voittomaali syntyi seitsemän minuuttia ennen loppua.

Villarreal pelasi vahvan avausjakson ja dominoi pelitapahtumia, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin kotikentällään tällä kaudella. Madrid ei päässyt käytännössä kertaakaan maalintekopaikoille, sillä sarjan paras puolustus osasi katkoa vieraiden pelinrakennuksen jo keskikentällä.

Villarreal teki ottelun avausmaalin toisen jakson alkuminuuteilla, kun loistopelin pelanneen Manu Triguerosin onnistunut laukaus ohitti Keylor Navasin. Madrid sai shokkihoitoa vain kuusi minuuttia myöhemmin. Heikon kamppailun pelannut Sergio Ramos hävisi kaksinkamppailun Cedric Bakambulle ja Kongon maajoukkuepelaaja pääsi läpiajoon viimeistellen varmasti tolpan juureen.

Madrid aloitti kuitenkin takaa-ajonsa. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa sitten marraskuun ollut Gareth Bale puski komeasti kavennuksen ja kymmentä minuuttia myöhemmin Madridille vihellettiin kyseenalainen pilkku. Pallo kimposi boksin sisällä Bruno Sorianon käteen vahingossa, mutta tuomari vei pelivälineen yhteentoista metriin ja Cristiano Ronaldo laittoi pallon maaliin.

Jälleen vaihdosta sisään tullut Morata puski voittomaalin Marcelon loistokeskityksestä ja pallo lipesi Villarreal-vahti Andrés Fernándezin käsistä maaliin.

Ottelun loppuminuuteilla Villarreal vaati rangaistuspotkua, kun pallo osui Marcelon käteen Real Madridin boksissa, mutta tuomari ei viheltänyt tilanteesta pilkkua.

Madrid nousi siten voittonsa myötä jälleen sarjan kärkipaikalle.