La Ligassa pelataan tänä viikonloppuna kauden 24. kierros. Kierros alkoi jo eilen illalla pelatulla Las Palmasin ja Real Sociedadin välisellä kamppailulla.

Luvassa on jälleen useita mielenkiintoisia vääntöjä. Tämän päivän otteluista kehotamme seuraamaan Sevillan derbyä. Kyseessä on kenties koko Espanjan intohimoisin ottelu.

Sevilla on keskinäisissä kohtaamisissa ollut viime aikoina niskan päällä. Joukkue on voittanut neljä viimeisintä derbyä eikä ole hävinnyt viimeisestä seitsemästä kohtaamisesta yhtään. Real Betis on voittanut Sevillan viimeksi Eurooppa-liigan ottelussa maaliskuussa 2014. La Ligassa Betis juhli Sevillan derbyn voittoa toukokuussa 2012.

Tälläkin kerralla tilanne on se, että Sevilla on ennakkosuosikki. Molemmilla joukkueilla riittää pelattavaa (muutakin kuin kaupungin herruudesta). Jos Sevilla voittaa, se nousee ainakin hetkellisesti tasapisteisiin sarjakärki Real Madridin kanssa. Betis taas repisi voitolla mukavasti lisää eroa putoamisviivaan.

Atlético-Barcelona

Siinä missä Sevillan derbyssä pelataan La Ligan kärkipaikasta, mestaruustaistelun kannalta vielä merkittävämpi päivä on sunnuntai.

Suomen aikaa kello 17.15 Vicente Calderón kuvainnollisesti räjähtää, kun Barcelona asettuu vieraaksi. Ennen kierrosta Atleti on seitsemän pisteen päässä Realista, ja perjantai-iltana oman ottelunsa voittanut Real Sociedad hengittää pisteen päässä niskaan. Atleti saa siis tosissaan taistella Mestarien liiga -paikasta.

Barcelona puolestaan on edelleen tietyllä tapaa pakkovoiton edessä, mikäli se mielii voittaa mestaruuden. Joukkue kun on ennen viikonloppua pisteen päässä Realista, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Viime aikoina Barcelona on ollut heikossa vireessä, kun taas Atléticolla on kulkenut. Barcaa lohduttanee kuitenkin muisto tämän kuun alusta. Tuolloin kataalanit voitivat Atletin Calderónilla Copa del Reyssä maalein 2-1. Ottelussa maalinteossa onnistuivat Luis Suárez, Lionel Messi ja Antoine Griezmann. Joukkueet nojaavat myös tänä sunnuntaina samojen miesten tehoihin.

Huikea sunnuntai jatkuu

Sunnuntai-illan – ja samalla 24. kierroksen – kruunaa ottelu Villarreal-Real Madrid. Real hävisi keskiviikkona rästipelin Valencian vieraana, mikä raotti mestaruustaistelua uudelleen auki. Kuudennella sijalla majaileva Villarreal puolestaan yrittää päästä mukaan taisteluun viimeisestä Mestarien liiga -paikasta.

Villarreal on muuten ollut Los Blancosille kohtuullisen hankala vastustaja. Real Madrid on juhlinut vierasvoittoa viimeksi vuonna 2014.

La Ligan 24. kierros

Perjantai
Las Palmas-Real Sociedad 0-1 (0-0)
0-1 Xabi Prieto (74.)

Lauantai
Alavés-Valencia klo 14 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Betis-Sevilla klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Leganés-Deportivo La Coruña klo 19.30 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Eibar-Málaga klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Sunnuntai
Espanyol-Osasuna klo 13 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Barcelona klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Athletic Bilbao-Granada klo 19.30 (Viasat Sport, Viaplay)
Sporting Gijón-Celta Vigo klo 19.30 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Villarreal-Real Madrid klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)